dimecres, 13 de maig del 2015

El KH-7 Granollers assoleix el somni de la permanència

L'equip de José Luis Villanueva es manté a la màxima categoria per la derrota del Castelldefels
El KH-7 BM Granollers va aconseguir l’objectiu de mantenir-se a la màxima categoria en la temporada del seu debut a tres jornades del final, malgrat que les de José Luis Villanueva van perdre contra el tercer classificat, el Mecalia Atlético Guardés gallec, per un contundent 20 a 38. La derrota del Castelldefels (26-27) contra el Canyamelar València fa que les del Baix Llobregat ja tinguin impossible atrapar les granollerines en la classificació –el goal-average afavoreix l’equip de Villanueva.
El KH-7 va començar dominant, amb avantatges mínims, malgrat que el Guardés es va avançar amb un gol de Cerqueira. Un parcial de 3-0 de les granollerines les va posar amb un 3-1 a favor, diferència que es va mantenir fins al 7-5 després d’una aturada d’Andrea de la Torre i un contraatac de Míriam Moreno. La portera granollerina va evitar en dues ocasions que les gallegues es posessin per davant amb el 7-8 però l’atac de les de Villanueva va cometre moltes errades i el Guardés no va perdonar amb contraatacs molt ràpids que van obrir una petita escletxa (7-10).

Kristina Logvin intenta passar entre dues jugadores de l'Atlético Guardés (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’equip gallec, amb un joc molt viu i divers –va aprofitar bé les errades granollerines i va atacar amb molt criteri i encert en el joc estàtic–, va escapar-se de set gols (10-17), diferència que el KH-7 va aconseguir retallar fins als sis gols (13-19) en arribar al descans. El Guardés va ampliar a vuit la diferència a l’inici de la segona part i el Granollers, amb un parcial de 2-0 després de bones intervencions de De la Torre (15-21).
El tècnic gallec va aturar el joc després d’aquest parcial de 2-0 –contraatac acabat per Sandra Pérez– i, després d’uns minuts d’imprecisions, el Guardés va posar la directa aprofitant sempre les mancances granollerines. Juliana Machado, amb 10 gols, va ser la màxima golejadora del partit i un autèntic malson per a les granollerines.

Publicat l'11 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)