dimecres, 16 de desembre del 2015

Victòria molt treballada

El CB Granollers suma, contra l'Alpicat, la cinquena victòria de la temporada

Sis punts seguits de Mustafa Barro, en l'últim minut i mig, van decantar el partit del cantó del CB Granollers després d'un partit que els de Manel Blanco van dominar, que no van saber tancar, i que al final semblava que se'ls escapava. El 84-80 final demostra com van haver de suar i treballar els granollerins per sumar el que és la cinquena victòria de la temporada –per set derrotes– que els iguala amb l'equip lleidatà en la classificació.
Els de Blanco van començar amb empenta, pressionant la sortida de la pilota des del fons i intercalant defensa zonal i individual amb molta intensitat. Fruit d'aquesta intensitat, i del domini de Barro sota els taulers, va arribar un primer parcial de 12-5 que va obligar el tècnic de l'Alpicat a demanar temps mort. L'entrada del visitant Mario Planella va igualar el joc dins la zona i la rapidesa d'Oriol Balsells va desmuntar la fins aleshores bona defensa granollerina. L'Alpicat va capgirar el marcador (23-24), un triple de Farrando va retornar el domini als granollerins (26-24) i l'Alpicat va empatar a 26 abans de la finalització del primer quart.

Mustafa Barro va ser el màxim encistellador del partit amb 23 punts (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
El segon quart es va jugar per fases; els granollerins sempre van mantenir-se per davant, però tan aviat s'escapaven de sis –triple de David Pino– com l'Alpicat ho reduïa a la mínima expressió. Una recuperació amb esmaixada espectacular de Barro va posar els granollerins a set punts (42-35) però l'Alpicat va reduir de nou les distàncies fins els tres punts en arribar al descans.
A l'inici del tercer quart els de Blanco van poder trencar el partit però no van donar continuïtat al joc; un parell de rebots d'atac, un triple de David Garcia i una esmaixada de Carles Homs van donar al Granollers el màxim avantatge del partit (62-51), però l'Alpicat es va recuperar i va tenir una última acció per empatar a 64 al final del tercer quart. L'estira-i-arronsa es va mantenir a l'últim quart. Balsells va posar per davant l'Alpicat (76-77) just abans dels sis punts seguits de Barro, els últims després d'una gran assistència, d'esquena, de Garcia.

Publicat el 14 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)