dimecres, 29 d’abril del 2015

La permanència, més a prop

El BM la Roca venç el Meridiano Antequera en un final ajustat i té la salvació a un punt
L’objectiu de la permanència cada vegada està més a prop per al BM la Roca de Guillem Estapé. L’equip roquerol es va imposar per dos gols (24-22) a un altre dels rivals directes en aquesta lluita, el Meridiano Antequera –a qui ha avançat en la classificació tot i estar empatat a punts– i, amb les derrotes de la resta de rivals de sota –Torrelavega i Amenábar Zarautz–, se situa a tan sols un punt de la salvació –tenen al Torrelavega a quatre punts més el goal-average quan tan sols queden sis punts en joc.
Els d’Estapé intentaran aconseguir aquest punt la propera jornada, a la pista del Viveros Herol BM Nava, que s’hi juga la promoció d’ascens, i si no ho aconsegueix tindrà una nova opció a casa, contra el BM Barakaldo, rival directe que ara està un punt per sota dels roquerols.
El partit va ser de nervis i de tensió, amb dos equips que buscaven el mateix objectiu –de fet, una victòria de l’Antequera hauria salvat matemàticament l’equip andalús–, i el marcador va reflectir aquesta tensió amb un marcador ajustat i amb alternances d’uns i altres. El BM la Roca va començar dominant amb gols de Deumal des de l’extrem i de Morales en un contraatac però l’Antequera va capgirar el marcador de la mà d’un inspirat Alexis Rodríguez –tres gols gairebé seguits–. Les pèrdues de possessió i els gols es van anar succeint fins que els roquerols van desaprofitar la primera superioritat numèrica del partit.

Mario Martínez arriba a sis metres en una acció d'atac de la segona part (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Del 6-5 es va passar al màxim avantatge de l’Antequera de tot el partit (6-8), alegria que als andalusos els va durar poc perquè les aturades de Pau Puget i les recuperacions defensives van permetre als d’Estapé capgirar el marcador i agafar un màxim avantatge de quatre gols (12-8) que es va reduir a tres en arribar al descans.
Final d’infart i afició entregada
Només començar la segona part l’Antequera es va posar a un gol (13-12), però els d’Estapé van resistir en inferioritat –exclusió de Vaquer– i van mantenir-se per davant, amb avantatges d’un o dos gols gràcies a les bones intervencions de Puget sota els pals –la primera de les set de la segona part, en un llançament de penal.
Amb el marge ampliat a tres gols els d’Estapé van desaprofitar sis atacs per posar-se quatre gols amunt i, a mig minut del final, l’Antequera es va posar a un gol (23-22). Morales, amb el 24-22 des de l’extrem, va fer esclatar d’alegria una afició totalment entregada.

Publicat el 27 d'abril de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)