dijous, 18 de febrer del 2016

El KH-7 supera les adversitats

Priscila Donato, Mireia Torras i Míriam Gonzàlez acaben el partit lesionades
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers rebia al Palau d'Esports un dels rivals directes a la part mitjana de la classificació, el Canyamelar València –abans del partit tots dos equips estaven empatats amb 12 punts–, i ho feia amb diverses baixes –les porteres Anna Pregona, Lorena Ramírez, les pivots Anna Pi i Joana Capdevila– que al final del partit encara es van incrementar. Malgrat totes aquestes adversitats, l'equip de José Luis Villanueva era conscient de la importància del partit i va sortir disposat a marcar el ritme i ho va aconseguir. No el va arribar a sentenciar però el va tenir controlat, i només als últims minuts el Canyamelar va inquietar apropant-se al marcador. Malgrat tot, l'equip se'n va sortir molt bé i va aconseguir la setena victòria de la temporada.
Les jugadores de Villanueva van començar amb molta força i encert en atac –Carlota va agafar responsabilitat en el llançament i va estar molt encertada– i amb Andrea de la Torre aturant el que se li escapava a la defensa. D'aquesta manera, a partir del minut 4, les granollerines van fer un parcial de 5-0 (7-2), aprofitant algun contraatacs després de recuperació. Passat el quart d'hora de joc, amb el 10-4 a favor, el tècnic del Canyamelar va demanar temps mort, va plantejar una defensa mixta sobre Judith Vizuete i, durant una bona estona, van aconseguir encallar l'atac granollerí. L'equip valencià, però, no va aprofitar ni això ni les dues exclusions de Hatou i només es van apropar a quatre gols (11-7).
L'ATAC S'ENCALLA PERÒ L'EQUIP SOBREVIU
La primera jugadora a engruixir l'infermeria de l'equip va ser la nova incorporació brasilera, Priscila Donato, quan encara no s'havien jugat 10 minuts de partit –va rebre un cop al genoll– però l'equip va aconseguir mantenir les distàncies per damunt dels cinc gols (14-8). L'encert d'Ana Marín i els pals –dos de seguits de Clara Poo– van frenar l'atac granollerí als primers minuts de la represa però al minut nou, amb un parcial de 3-0, les de Villanueva van aconseguir el màxim avantatge del partit (18-10).

Carlota Rubio, agafada per Beatriz Herreros, va ser la màxima golejadora del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El partit semblava vist per sentència però el Canyamelar no havia dit l'última paraula; l'equip valencià va millorar les seves prestacions defensives i va aconseguir encallar l'atac del KH-7 –molts llançaments al límit de la possessió, forçats, que acabaven al bloqueig defensiu o a les mans de Marín–, apropant-se de mica en mica al marcador. Villanueva va aturar el partit amb el 19-15 –minut 45– però el Canyamelar va aconseguir apropar-se encara més amb el 20-17, just després de la lesió de Mireia Torras.
Quan més malament ho estava passant l'equip –també es va lesionar Míriam Gonzàlez al quàdriceps– Alba Sevilla va fer un gran gol des de l'extrem per trencar la sequera i, després, va tornar a aparèixer la figura de Carlota Rubio, que amb tres gols seguits va acabar de rematar la feina.