dijous, 18 de febrer del 2016

El Mollet perd però acaba líder

El Quart va imposar-se en el rebot
Xavi Mas

El Recanvis Gaudí CB Mollet no en va tenir prou amb els 11 triples que va aconseguir per derrotar el CB Quart-Germans Cruz, segon classificat, i va acabar la primera fase de la competició amb la quarta derrota de la temporada (71-73). Una derrota, però, que no li impedirà acabar aquesta primera fase com a líder –la victòria a la pista dels gironins en la primera volta (73-81) li permet mantenir la diferència de punts favorable.
Així doncs, de cara a la segona fase de la competició –la que decidirà els equips que lluitaran per l'ascens–, l'equip d'Àlex Coma la començarà arrossegant tan sols dues derrotes –la de dissabte contra el Quart i una davant el JAC Sants– i sis victòries.
Els molletans van començar molt forts i amb molt encert en el tir exterior; això els va permetre obrir un petit forat inicial (13-7) que el Quart va anivellar als últims quatre minuts amb un parcial de 5-11 amb dos triples i demostrant la seva superioritat en la lluita pel rebot –Lozano, Kanis i Dos Santos van fer molt mal sota la cistella molletana.

Aquesta esmaixada de Ramon Espuña va ser un dels revulsius del Mollet (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Al començament del segon quart els gironins es van posar per davant i es van escapar lleugerament –parcial 0-9–. El Mollet el va trencar amb un triple de Gerard Bas però acte seguit els àrbitres van concedir com a tap vàlid una penetració de Toni Gómez –va rebre el tap després que la pilota toqués el tauler–. El jugador molletà va rebre una tècnica per protestar però la situació va esperonar l'equip, que va reduir el màxim desavantatge de 12 punts (21-33) a només sis (29-35).
El CB Quart va arribar al descans amb nou punts de marge (31-40) després d'un triple d'Èric Jiménez i van ser els triples els que van permetre al Mollet capgirar el marcador al tercer quart (49-48) –triple de Marc Torres–. Els gironins van mantenir-se per davant gràcies al poder de Dos Santos sota cistella, sobretot en el rebot ofensiu, i van aguantar l'empenta final molletana, que va empatar a 70 amb un triple d'Albert Ferrer, a 24 segons del final, però que va fallar un tir lliure a set del final.