divendres, 13 de desembre del 2019

La Concordia cau a la Copa plantant cara a un Primera

L'equip de Javi Ruiz proposa però s'endú tres dels quatre gols en contraatacs

Paper molt digne el que va fer el CD La Concordia en la primera eliminatòria de la Copa de la Reina. El sorteig l'havia aparellat amb un equip de Primera Divisió, el CFS Bilbo de Bilbao, que només va demostrar ser de superior categoria en moments molt puntuals i, sobretot, aprofitant millor les errades del seu rival. Tot i avançar-se al marcador, l'equip de Javi Ruiz va acabar perdent per 1 gol a 4 en un partit en què van disposar de nombroses ocasions de gol que no van entrar.
De seguida van arribar les primeres ocasions. Júlia va aturar un contraatac del Bilbo al minut 1 i, al 2, va arribar el gol local. Amb el Bilbo defensant en rombe, Èlida va rebre al pivot i va cedir-la enrere per l'arribada de Sònia, que no s'ho va pensar i la va ajustar al pal dret. L'alegria, però, va durar poc, perquè el Bilbo va aprofitar un servei de banda en curt per fer l'empat, amb un xut de Pitxi, també ajustat al pal.

Isa, la capitana del CFS Bilbo, agafa del braç a Naiara per obstaculitzar una jugada d'atac (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A partir d'aquest moment la protagonista va ser la portera del Bilbo, Ione, que va treure una doble ocasió d'Èlida i una altra de Paula Jiménez, mentre que la seva defensa n'evitava una de Naiara. De les ocasions fallades per La Concordia es va passar a l'1-2 en una recuperació i un xut de lluny. Sandra i Mercè van tenir ocasions a la primera per empatar i, la més clara, a mig minut del descans, amb un xut de falta de Mercè al pal i, en el refús, un de Paula Jiménez al travesser.
A la segona part les ocasions es van alternar i Júlia i Ione van ser protagonistes. Júlia, però, no va poder evitar ni l'1-3 ni l'1-4 en contraatacs després de pèrdua de pilota. Ruiz va passar a jugar de cinc els últims nou minuts –Èlida de portera-jugadora–, però malgrat les ocasions a banda i banda, el marcador no es va moure. El Bilbo va estavellar una vaselina al pal i les locals van reclamar un penal per mans d'Almu que els àrbitres no van assenyalar.

Publicat el 9 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)