divendres, 6 de desembre del 2019

El Ripotrans Lliçà s’endú el derbi després d’una pròrroga

Albert Masllorens força el temps extra amb un triple al límit del temps

Una pròrroga va servir per trencar dues dinàmiques; la negativa del Ripotrans Lliçà d'Amunt –que va aconseguir la victòria (76-73)– i la positiva del CB Granollers Blockchain-BCN, que veu com es frena la seva progressió. Els de Romà Cutrina, molt desencertats en el tir exterior, van forçar la pròrroga gràcies a un triple d'Albert Masllorens des de la cantonada al límit del temps, i en el temps addicional van treure profit de les baixes granollerines –tres jugadors eliminats per cinc faltes.
El Lliçà va començar amb força, fent-se fort sota cistella. El parcial inicial de 6-0 es va convertir en un 8-1 i en un 12-3, just en el moment que tornava Ramon Espuña després de superar una lesió. El Granollers, amb dos triples, es va arribar a posar a un punt (14-13) però el Lliçà va replicar amb dos més de Marc Rabaseda per eixamplar de nou la distància.
Els triples van donar l'empat al Granollers (29-29), que es va posar al davant amb el 31-33, però dos triples de Masllorens deixaven el Lliçà al davant en arribar al descans (42-40).

Albert Masllorens llença a cistella davant la defensa de Mo Diop (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Va ser al tercer quart que els de Ricard Ventura es van posar al davant de forma estable, amb una defensa asfixiant que va deixar els de Cutrina amb només tres punts en deu minuts, però no va saber rematar la feina durant el darrer quart i el Lliçà, que va recuperar l'encert en el tir exterior quan més ho necessitava, va forçar la pròrroga.
Al temps extra dos triples granollerins contrarestaven els tirs lliures del Lliçà –el segon, de Xavi Serra posava el 74-73 a escassos tres segons del final–. Una falta i dos tirs lliures de Rabaseda van tancar el partit.

Publicat el 2 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)