dimarts, 19 d’abril del 2016

El comiat de la capitana


Joana Capdevila deixa l'handbol per culpa de les lesions però continuarà vinculada al club
Xavi Mas

En una sala de premsa del Palau d'Esports de Granollers plena com mai, la capitana del KH-7 BM Granollers, Joana Capdevila, va fer oficial la seva retirada de l'handbol en una roda de premsa molt emotiva. El calvari en forma de lesions li ha fet prendre aquesta dura i difícil decisió. Amb tan sols 24 anys, Capdevila n'ha estat la meitat al club i, d'aquests 12, set al primer equip.
De tradició familiar handbolística –el seu avi, la seva mare i els seus germans han estat o són jugadors– i amb l'equip a la màxima categoria, a Capdevila se li ha fet una muntanya prendre aquesta decisió. "Estem a la màxima categoria i el que porto dins des de sempre és l'handbol. Ha estat molt difícil decidir-ho, però era el moment", va dir. "Havia de decidir entre continuar castigant el meu cos o pensar en la meva salut i en el meu futur professional", va afegir en referència als seus estudis de fisioterapeuta, on el cos és primordial. "Ho deixo com a jugadora, però continuaré exercint de capitana fins a final de temporada, donant suport a les meves companyes i després seguiré involucrada al club", va dir. El seu rol dins del club encara no està decidit.
L'entrenador de l'equip, José Luis Villanueva, que ha viscut els dos últims anys de lluita de Capdevila amb el seu cos entén i respecta la decisió. "Hem viscut la seva lluita per tornar, amb una recuperació disciplinada i exigent amb si mateixa, però finalment no ha estat possible", va afirmar. "Ha estat un exemple per a tothom", va seguir. El president Josep Pujadas va destacar que Capdevila era "un exemple del que és el club, un club formador. Ha crescut al club i ha arribat a la màxima categoria en l'època daurada de l'equip", va puntualitzar.

Pares, jugadores i cos tècnic van donar suport a Joana Capdevila -al centre a la segona fila- en el moment més dur de la seva carrera esportiva (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

Publicat el 18 d'abril de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada