dijous, 10 de març del 2016

El porter Miquel salva l’empat amb el temps exhaurit

El porter atura un penal a Llopis

Un penal aturat per Miquel, amb el temps exhaurit, va permetre al BM La Roca salvar l'empat contra un BM Alcobendas que havia anat gairebé tot el partit a remolc i que s'havia posat per davant a partir del quart d'hora de la segona meitat. Amb aquest resultat els de Guillem Estapé amplien el marge respecte a la zona de descens a quatre punts.
El partit va començar amb molt ritme i amb els roquerols aprofitant cada errada de l'Alcobendas per agafar distància (6-2, minut 8). De mica en mica, però, els madrilenys van anar igualant el matx i van aconseguir empatar a 8 –amb un gol de Llopis de contraatac– i a 11 –amb tres gols seguits de Catalina– però els d'Estapé van arribar al descans amb dos gols de marge (16-14) gràcies a l'encert de Pere Vaquer –màxim golejador amb 12 gols– i a les aturades de Miquel –una de penal i una en l'últim contraatac.

Pere Vaquer -màxim golejador del matx- és agafat per Roberto Giménez (Fotografia: TONI TORRILLAS)
En la represa els roquerols van pecar de precipitació en atac i això va donar aire a un Alcobendas que, fins aquell moment, sempre havia anat a remolc. Fins al 20-18 el partit semblava controlat però l'Alcobendas va fer un parcial de 0-4, aprofitant tres pèrdues seguides dels d'Estapé. Els nervis i la mala actuació arbitral van convertir el partit en el joc dels disbarats, amb moltes errades tant d'uns com dels altres, però va ser l'Alcobendas qui en va treure més rèdit. Els roquerols havien salvat el primer mal tràngol –del 20-22 al 23-22– però van veure com l'Alcobendas es posava tres gols amunt immediatament (23-26).
A dos minuts del final l'Alcobendas guanyava 26-29 i Estapé va canviar la defensa; la pressió va permetre empatar el partit a 29 a pocs segons del final. L'Alcobendas va atacar per guanyar i en va treure un penal, amb el temps esgotat, que Miquel li va aturar a Llopis.

Publicat el 7 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)