dissabte, 26 de maig del 2018

Una victòria per acaronar la glòria

L'objectiu és, des de diumenge passat, una mica més a prop.
El partit que enfrontava l'aleví A del CF Les Franqueses amb l'aleví A del CF Vall d'en Bas s'esperava decisiu per tal d'aclarir qui es proclamaria campió o per donar emoció fins a l'última jornada. Una victòria dels de les Franqueses els deixava a un punt del títol. Una victòria dels de la Garrotxa apropava a aquests a dos punts i hagués posat emoció a les dues últimes jornades de lliga. En un partit molt renyit, el CF Les Franqueses es va endur la victòria i, per tant, ja acarona el campionat.
I això que el partit no va començar massa bé pels nanos d'en Diego, que van veure com el Vall d'en Bas s'avançava gràcies a un gol al segon minut de partit. Després d'un xut de l'Íker que va aturar en Nil al primer minut, els de la Garrotxa van recuperar una pilota al mig del camp, l'Albert va conduir la jugada d'atac i, amb un xut de fora l'àrea, va inaugurar el marcador. Van ser uns minuts en què se li va acumular feina sota els pals a en Fassoun, que va evitar que l'Arnau -màxim golejador del grup- marqués als minuts tres i quatre. Superats els ensurts, l'Íker va encertar a posar la punta del peu per controlar una pilota dividida i fer-la arribar a l'Àlex, que va superar la sortida d'en Nil per fer l'empat. El Vall d'en Bas ho va seguir provant; l'Arnau va xutar una falta un pèl desviada i en Fassoun va refusar un xut d'en Jordi, però els de les Franqueses responien acte seguit amb més ocasions de perill a peus de l'Àlex -dues, una de les quals la va refusar en Nil i l'altra el travesser-, l'Ibra -dues, aturades pel Nil- o d'en Miki -remat de cap que el Vall d'en Bas va refusar damunt la línia de gol-. Les ocasions es van quedar en això i es va arribar al final del primer període amb l'empat a 1.

L'Èric refusa amb el cap una centrada de córner del Vall d'en Bas al primer període (Fotografia: ESTHER MAS)
Els de la Garrotxa, que ja ho havien provat al començament del partit, van tornar a intentar marcar des del mig del camp en la sacada de centre, però el xut va sortir massa alt. Va ser un període en què va dominar l'equip de la Garrotxa, als primers minuts, tot i que les seves aproximacions a l'àrea sempre eren en centrades a l'àrea sense trobar rematador. Passaven els minuts i no hi havia novetat quan, tot d'una l'Èric es va inventar una passada llarga que va superar la línia defensiva del Vall d'en Bas i que va arribar a un Ibra que no va perdonar. Sense temps a reaccionar, les Franqueses va recuperar la pilota, la va fer moure d'esquerra a dreta cap a en Pau, aquest la va tornar al centre pel Lian, i aquest la va tornar a l'esquerra per l'Ibra, que va posar el cap per anticipar-se al Nil i fer el 3-1 amb què es va arribar al descans.
CONTROL I TRANQUIL·LITAT
En tornar dels vestidors el control va ser total pels nanos d'en Diego, jugant amb la possessió i no donant opcions al rival. Les ocasions més perilloses també van ser per les Franqueses, que amb el 4-1 marcat per l'Èric van fer un pas endavant cap a la victòria; ell mateix va recuperar la pilota en zona defensiva, es va escapar de tothom per la banda esquerra i, des d'allà, va provar un centre-xut a l'àrea. En Bruga no hi va arribar per poc i en Nil, que s'havia estirat per intentar anticipar-se al remat d'aquest, va veure com la pilota entrava mansament a la porteria. Ja amb aquest 4-1, i al límit del temps, el Vall d'en Bas va poder marcar però el xut es va estavellar en l'esquena de l'Èric quan en José ja estava al terra.

Aquest centre-xut de l'Èric des de l'esquerra va acabar dins la porteria en el que era el 4-1 (Fotografia: ESTHER MAS)
Al darrer període l'equip tan sols s'havia de dedicar a aguantar el resultat, i així ho va fer. L'àrbitre va castigar excessivament amb faltes molts contactes dels nanos d'en Diego però el Vall d'en Bas no en va treure profit. En una jugada aïllada, en Fassoun es va refiar massa en un servei de porteria en curt i la va passar directament als peus de l'Arnau. Aquest va xutar i en Fassoun, en primera instància, va refusar el xut però no va poder evitar el gol de l'Albert en el refús. Després d'això, només un xut de falta d'en Biel va fer treballar a un Fassoun que va aturar la pilota i va posar punt i final a una victòria que feia esclatar d'alegria equip i aficionats.

Els jugadors van celebrar al vestuari una victòria que pràcticament els fa campions