dimecres, 18 de novembre del 2015

Victòria vital i treballada

El BM la Roca suma la tercera victòria després de vèncer el Covadonga de Gijón

El BM la Roca se la jugava amb un rival directe –el Covadonga tenia quatre punts més i estava a mitja taula– i va aconseguir una victòria molt necessària per guanyar posicions. Els de Guillem Estapé van començar a remolc però es van posar per davant gràcies a un parcial de 4-0 i, des d'aquell moment, ja no van cedir la iniciativa.
El Covadonga, amb alguns exjugadors d'Asobal –Ancizu, Paraja o el porter Martínez– i amb l'exseleccionador estatal Chechu Villaldea a la banqueta, va sorprendre a l'inici del matx amb gols ràpids per posar-se per davant. Les defenses es van fer fortes a partir del minut cinc i no va ser fins passat el quart d'hora que els roquerols es van posar per primer cop per davant (7-6). El parcial de 4-0 –del 5-6 al 9-6– va donar empenta als d'Estapé, que van aconseguir un màxim avantatge de cinc gols (12-7) poc abans del descans.

Pere Vaquer intenta una jugada d'atac defensat per Ancizu i Paraja (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A la segona part el Covadonga es va arribar a posar a dos gols però va fallar totes les opcions de posar-se a un. Gesa primer, i Miquel després, van mantenir el nivell sota els pals mentre les aturades de Martínez i els gols d'Ancizu –molt hàbil des de l'extrem– i Álvarez –des de la llarga distància– no van ser suficients per a un Covadonga que va veure com els d'Estapé penalitzaven cada imprecisió en atac. Els contraatacs de Marc Sànchez i Pau Pérez van ser claus per mantenir una bona distància de seguretat.

Publicat el 16 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)