dimecres, 8 de maig del 2019

El CB Granollers s’assegura la permanència

Els de Ricard Ventura derroten el CEB Girona després d'una pròrroga

El Club Bàsquet Granollers continuarà una temporada més a la Copa Catalunya. Dissabte va aconseguir la victòria que li faltava per assegurar-se la permanència, a una jornada per acabar la temporada. Els de Ricard Ventura, que van necessitar una pròrroga per aconseguir-ho, es van imposar per 78 a 75 al CEB Girona, un equip que es jugava poder ser present a la fase final i que, amb la derrota, aquest objectiu se li complica.
Els granollerins van anar gairebé sempre al davant al marcador –a excepció de dos mínims avantatges al darrer quart, un al segon i un a la pròrroga– però no van aconseguir mai trencar el partit. Això va permetre a l'equip gironí posar a prova els nervis dels de Ricard Ventura, que van saber respondre bé sota pressió. El Girona va forçar la pròrroga en empatar el partit a 69 gràcies a dos tirs lliures d'Aniol Tort, i malgrat que va encistellar dos triples al temps extra, els granollerins es van endur la victòria amb encert total des de la línia de tir lliure.

Jordi Farrando intenta escapolir-se d'Aniol Tort en una penetració a cistella (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Sense Albert Griso –sancionat– Ventura va basar el seu joc interior en la figura de Toni Rodríguez, que va lluitar fins a l'extenuació amb rebots i cistelles que van acabar resultant claus. La intensitat defensiva dels de Ventura va forçar moltes pèrdues de pilota del Girona i alguns contraatacs ràpids que van permetre obrir els primers forats al marcador, amb un màxim avantatge de vuit punts (18-10) al primer quart que va quedar reduït a només dos punts al final d'aquest període.
De nou, la bona defensa i les sortides a la contra van permetre arribar al màxim avantatge de tot el partit (29-18) després d'un triple de Diop, però igual que al primer quart, abans del descans el Girona es va tornar a apropar a només tres punts.
L'estira-i-arronsa al marcador va ser constant també a la segona part, amb avantatges més curts pels granollerins. El Girona va aconseguir empatar a 48 al tercer quart i posar-se per davant al darrer quart. En la pròrroga, un triple d'Eduard Pantrigo va posar el Girona al davant (71-72) i un altre de Toni Espinosa l'empat a 75, però una cistella de Gonzalo Baltà i un tir lliure de Toni Rodríguez van decantar la balança del cantó granollerí.

Publicat el 6 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)