dijous, 16 de maig del 2019

Victòria quatre jornades després

La bona actuació de Bombom Almeida, amb un 57% d'encert, clau pel canvi de dinàmica

El Fraikin BM Granollers va retrobar el camí de la victòria a la Lliga Asobal quatre jornades després d'haver guanyat l'Alcobendas. Els d'Antonio Rama, que havien perdut contra el Liberbank Cuenca i contra el Barça Lassa i havien empatat contra el Recoletas Atlético Valladolid, van vèncer un Frigoríficos Morrazo que va arribar al Palau d'Esports disposat a aconseguir el punt que li mancava per assegurar-se la permanència.
Va ser un partit irregular en què va destacar la gran actuació de César Bombom Almeida, que va entrar a la segona part i que, amb el seu 57% d'encert, va catapultar l'equip per trencar la dinàmica de la primera. Malgrat la victòria, el Fraikin queda ja sense opcions matemàtiques de jugar a Europa la propera temporada després que ho aconseguissin Bidasoa i Logroño, que també van aconseguir guanyar els seus respectius partits.
Al Fraikin li va costar atacar posicionalment durant la primera part. L'equip del cardedeuenc Magí Serra va tancar-se molt bé a la zona central per impedir el joc amb Adrià Figueras i només les recuperacions i les sortides al contraatac semblaven fer-los mal.
L'extrem esquerre del Fraikin BM Granollers Adrià Martínez va ser un dels jugadors destacats de l'equip. Seus van ser els dos últims gols que asseguraven la victòria (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Els gallecs, amb empenta i animats per una colla d'aficionats molt sorollosos, van manar al marcador durant gran part de la primera meitat. Van ser avantatges mínims d'un o dos gols i un màxim de tres amb el 7-10 per començar i el 10-13 per acabar, quan el Fraikin, gràcies a un parcial de 4-0, va capgirar el marcador al llindar del descans. Un avantatge que es va esvair en arribar al descans després que Mihajlo Mitic empatés i que Javi Díaz li aturés un penal a Figueras amb el temps exhaurit.
Un altre parcial de 4-0 del Fraikin, només de sortida, va posar el partit de cara, però el Fraikin no va aprofitar aquesta embranzida per sentenciar i el Frigoríficos Morrazo va tornar a ficar-s'hi, i va capgirar fins i tot el marcador amb el 20-21. Les aturades d'Almeida i la clarividència d'Álex Márquez –malgrat jugar amb molèsties, va tornar a ser decisiu en atac– van servir perquè l'equip es tornés a posar al davant. Amb 23-21 al marcador, i després de vuit minuts sense gols per part de cap dels dos equips –Almeida i Javi Díaz van aturar-ho tot–, el Fraikin va ser capaç de superar la defensa 5-1 i la pressió per tota la pista dels gallecs per assegurar la victòria i pujar al cinquè lloc.

El post-partit
Teníem ganes de sumar els dos punts. (Antonio Rama)
Malgrat la irregularitat de l'equip, Antonio Rama va sortir del partit satisfet pel resultat: "Teníem ganes de sumar els dos punts novament." El tècnic del Frakin BM Granollers va reconèixer que durant la primera part l'equip no havia estat bé, sobretot defensivament. "Semblava que esperàvem que ells cometessin algun error per poder tenir èxit", va explicar. "A la segona ens hem posat les piles, amb l'ajuda de la porteria hem pogut córrer i ens hem vist més en el nostre joc", va afegir. "Al final ells han hagut d'arriscar i gràcies al talent individual hem pogut trencar la seva defensa i resoldre el partit", va concloure.

Publicat el 13 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)