dijous, 16 de maig del 2019

Els errors passen massa factura

L'Esport Club falla un penal d'inici i encaixa gols per badades clamoroses
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va pagar molt cars els errors comesos en defensa davant un Castelldefels que lluita per eludir les posicions que podrien fer-li perdre la categoria si es produïssin descensos no compensats de Segona Divisió B. Els de José Solivelles van fallar un penal amb empat a zero i, tot i dominar la possessió, van veure com el Castelldefels els penalitzava cada error defensiu. La derrota –fa cinc jornades que l'Esport Club no guanya– fa que els de Solivelles perdin la novena posició en benefici del Vilafranca.
L'Esport Club va tenir el control de la pilota, tot i que el Castelldefels va dificultar-ho fent una pressió molt alta sobre la sortida de la pilota. Al començament, les arribades amb més perill dels granollerins eren a base de nombrosos córners, centrats molt tancats, que van posar a prova la defensa visitant i l'habilitat de Manu Martín sota els pals. Al minut 10 Oriol Molins va rebre en cursa i, dins l'àrea, va ser travat per darrere però Raúl Torres va llençar el penal als núvols. El mateix Torres, al minut 19, va perdre una pilota en zona compromesa i va permetre un contraatac per la banda dreta que va acabar amb una bona rematada de Francesc Xavier Piera per fer el 0-1. Al 27 Sergi Pastells va ser objecte d'un possible penal que l'àrbitre no va concedir –n'hi va haver un altre de més clar, al 65 sobre Pau Darbra, empentat per darrere, que tampoc va concedir– i al 28 Martí Soler va rematar malament una altra centrada des de la cantonada.

Albert Caparrós, Capa -en la imatge pressionat per Francesc Xavier Piera- va jugar de central i a la segona part va haver de ser substituït per lesió (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
De tant avisar, finalment va arribar l'empat, amb un gran xut amb la punta de la bota de Molins després de rebre de Joel Brey i de fer una gran retallada en curt, però al límit del descans tota la defensa va badar en una falta al mig del camp que Piera va penjar llarga –van demanar fora de joc i van deixar passar la pilota– i Pedro Bilbao no va perdonar.
A la segona part l'Esport Club va continuar controlant més la pilota però era el Castelldefels qui portava el perill. Álvaro va refusar a córner un xut de falta de Jordi Aumatell, i Bilbao va estavellar una centrada-xut al travesser. En una bona pressió defensiva l'Esport Club va forçar una mala cessió al porter i Xavi Civil no la va desaprofitar per fer l'empat a 2.
Quedava, però, l'estocada final, que va arribar deu minuts després; el Castelldefels va trobar Jordi Cano amb una passada vertical i aquest va etzibar un fort xut que va doblegar les mans del porter Álvaro, que va veure com la pilota li passava per sota les cames.


Publicat el 13 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada