dijous, 16 de maig del 2019

El Lliçà s’endú l’últim derbi després d’una pròrroga

El Maristes Ademar de Badalona, primer rival dels de Romà Cutrina a la fase final

El CB Lliçà d'Amunt tanca la fase regular de la competició com a campió i líder en solitari després de vèncer el Recanvis Gaudí CB Mollet B al derbi vallesà de l'última jornada. La victòria per als de Romà Cutrina (97-89) va arribar després d'una pròrroga que va forçar el base molletà Pau Ruzafa amb un triple als últims segons després d'anar gairebé tot el partit al darrere al marcador. Henrique Juliatto i Ramon Espuña –cinc i vuit punts respectivament– van ser claus pel Lliçà al temps extra.
Amb res més en joc que l'opció d'acabar com a líder en solitari, els de Cutrina s'enfrontaven a un Mollet B que arribava a Lliçà com el millor equip en atac però amb una de les pitjors defenses del grup. Això feia presagiar un partit amb anotació molt alta i així va ser, amb dos equips que van superar els 80 punts per forçar la pròrroga.
El Lliçà va dominar el marcador durant tot el partit però les diferències mai no van ser definitives. Els de Cutrina van començar amb un parcial de 10 a 0, amb dos triples consecutius de Jonas Rusom, en un primer quart amb molta aportació del joc interior, faceta en la qual els de Pau García eren més febles. Al segon quart, en canvi, els molletans van equilibrar les forces de mica en mica, retallant distàncies al marcador fins a arribar al descans amb empat a 35.

El pivot del Lliçà Hernán Olaguibe defensat pel molletà Jaume Viñallonga (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El tercer quart va ser un festival ofensiu, amb molt d'encert en el tir exterior –cinc triples del Lliçà i tres del Mollet B– i un Lliçà que va dominar el marcador a partir del minut 5. A l'últim quart el Lliçà va continuar dominant però l'encert en els triples de Ruzafa va permetre els molletans empatar i forçar la pròrroga, però allà el Lliçà va trencar definitivament el partit amb un parcial de 5-0 –triple de Juliatto i cistella d'Espuña–, que no va trobar resposta per part molletana. Amb el 90-85 ambdós equips van encistellar des de la línia de tir lliure. Al final del partit, l'afició, que va omplir el pavelló de gom a gom, va celebrar la victòria i el títol.
Ara, com a primers del grup 1, els de Cutrina s'hauran d'enfrontar, a partir del proper cap de setmana, al quart classificat del grup 2, el Maristes Ademar de Badalona.

Publicat el 13 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)