dilluns, 9 de març del 2020

Amb l’aigua al coll fins a ofegar-se

L'Esport Club perdona el 2-0 i acte seguit li capgiren el marcador en cinc minuts nefastos
Xavi Mas

Les últimes derrotes per la mínima havien estat immerescudes. Aquest diumenge, la victòria per la mínima era immerescuda, amb un Vilafranca que avisava i avisava. Un xut al pal va ser el preludi. Poc després, Muñi va perdonar el 2-0 en un contraatac franc davant del porter, i en la jugada següent va ser el Vilafranca qui va dir prou a l'hora de perdonar. Amb l'empat a 1, desconcert granollerí, nervis i un altre atac –dels molts que hi va haver– per l'esquerra que va acabar en una centrada i en la rematada de Xavi Civil per capgirar el marcador. L'exdavanter de l'Esport Club es va convertir en el botxí en el tan conegut –tòpicament en el món del futbol– com a gol de l'ex.
L'Esport Club, que no havia tingut en cap moment el control del partit –cosa gens habitual– va aguantar bé el gol inicial d'Albert Ruiz però, de tant aguantar, es va desfer com un terròs de sucre en uns últims minuts fatídics, per acabar sumant la quarta derrota en els últims cinc partits i allunyar-se definitivament del play-off –ara el té a set punts.

El central Max Llovera -en la imatge travat per darrere- va ser el millor jugador de l'Esport Club Granollers (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Al primer atac de l'Esport Club Muñi va fer un gran control orientat després de rebre una gran passada en diagonal de Víctor Díaz –canvi d'orientació de més de 50 metres– i en endinsar-se a l'àrea va ser travat per darrere per Illescas. Albert Ruiz va llançar el penal, Casamayor li va aturar i l'àrbitre el va fer repetir –va considerar que algun defensor havia entrat a l'àrea abans d'hora–. Al segon intent Ruiz sí que va aconseguir enganyar Casamayor.
El gol no va donar tranquil·litat. El Vilafranca va pressionar molt amunt durant tot el partit i va fer que la pilota durés molt poc a peus dels de José Solivelles. Tot i això, els granollerins van tenir ocasions molt clares per ampliar el marcador; al 22 en una centrada de Darbra a la qual no va arribar Muñi perquè un defensa se li va anticipar dins l'àrea petita; al 54 en una gran jugada d'Oriol Molins que va resoldre xutant contra Casamayor en no trobar passada; al 67 en un contraatac de Muñi que Casamayor va enviar a córner i al 85, la més clara, en un altre contraatac en què Muñi, sol davant Casamayor, la va enviar fora. En la jugada següent va arribar l'empat, en un remat de córner dins l'àrea petita, i dos minuts després, l'1-2 fatídic.

Els protagonistes

Publicat el 17 de febrer de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada