dilluns, 9 de març del 2020

Dos de dos a la segona volta

El Fraikin venç a la pista del BM Nava i ja li treu cinc punts als seus perseguidors
EL 9 NOU

El Fraikin BM Granollers s'havia marcat com un dels objectius principals de la segona volta millorar els resultats de la primera i, després de dues jornades, l'objectiu l'ha complert al cent per cent. Havia perdut a la pista del Frigoríficos Morrazo i al Palau d'Esports li va tornar la moneda, i contra el Viveros Herol BM Nava, que debutava a l'Asobal i que havia empatat a 25 al Palau d'Esports, aquest diumenge el va aconseguir derrotar al pavelló municipal Guerreros Naveros per dos gols de diferència (26-28).
Aquests dos bons resultats per començar la segona volta han propiciat que l'equip d'Antonio Rama ja tingui més a prop la zona de privilegi que no pas la zona de perill –en acabar la primera volta la segona estava més a prop que la primera–, tot i tenir-la encara massa lluny. Els granollerins, que es mantenen sisens, estan a dos punts del Liberbank Cuenca –cinquè– i a cinc del Bidasoa Irún –quart–, que ha encadenat dues derrotes seguides, mentre que ja li treuen cinc punts als seu immediat perseguidor –Recoletas Atlético Valladolid– i deu de distància sobre el descens.
L'inici de partit no va ser del tot bo; els jugadors del Fraikin no es trobaven còmodes damunt la pista i el Nava, molt més endollat, va aprofitar-ho per situar-se amb dos gols de marge tot just començar –tots dos gols d'Oleg Kisselev–. La fase d'intercanvi posterior va mantenir el Nava per davant, amb un o dos gols de diferència, fins que, arribat al 5-3, va arribar la reacció granollerina.

Marc Guàrdia, que va fer un bon partit, intenta aturar un llançament de l'extrem dret del Viveros Herol BM Nava Nicoló d'Antino (Fotografia: DANIEL PÉREZ)
El Nava no podia mantenir tan alt el seu percentatge d'encert, Guàrdia va començar a aparèixer sota els pals i amb algunes recuperacions defensives el Fraikin va començar a capgirar la dinàmica. Quan el parcial ja era de 0-4 –el Fraikin guanyava de dos gols (5-7)– el tècnic local va aturar el partit, però el parcial encara es va ampliar més, fins a arribar a un 0-7 que situava el Fraikin amb la màxima diferència de tot el partit (5-10).
Un gol de Casado va trencar el parcial i va tallar la sagnia local d'un Nava que va aprofitar alguna errada granollerina per retallar una mica la distància i arribar al descans tres gols per sota (11-14). Una diferència que es va convertir en només dos després del gol inicial de Baptista. Un gol de Pol Valera va situar el Fraikin quatre gols amunt (12-16) però el canvi defensiu del Nava a 5-1 van provocar algunes imprecisions dels de Rama, que van veure com els locals se'ls llançaven al damunt.
La reacció local va arribar fins a empatar el matx, però mai es van posar per davant. Ajustant de nou la defensa el Fraikin va obrir forat al marcador per arribar al final amb certa tranquil·litat.
BARÇA-FRAIKIN A LA COPA DEL REI
On no ha tingut gens de sort l'equip granollerí és a la Copa del Rei. El sorteig que es va fer divendres va ser capriciós, aparellant-lo amb el Barça als quarts de final. Cas de guanyar als blaugranes, els de Rama haurien de superar el guanyador de l'eliminatòria entre l'Ademar León i el Logroño, a les semifinals, i arribats a la final, guanyar-la sí o sí, si volen arribar a Europa a través d'aquesta via.


El post-partit
El partit ha estat una mica boig. (Antonio Rama)
L'entrenador del Fraikin, Antonio Rama, no podia estar més satisfet després del partit. L'equip havia aconseguit una victòria molt important, que els mantenia invictes a la segona volta. Quatre punts de quatre, que representen tres més que en el mateix període de la primera volta. "L'objectiu de millorar els resultats de la primera volta de moment l'estem complint a la perfecció", va explicar.

Antonio Rama donant instruccions durant un partit al Palau d'Esports (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Sobre el partit, va admetre que havia estat un pèl estrany. "Ha estat una mica boig", va afirmar. "El nostre inici de partit no ha estat gens bo però l'equip ha reaccionat molt bé", va afegir. "Amb el canvi defensiu del Nava hem passat alguna angúnia però quan hem aconseguit ajustar-nos de nou i assentar l'atac contra el seu 5-1 ens hem refet", va concloure.
Del sorteig de Copa no n'estava tan satisfet. "Ens ha tocat el pitjor que ens podia tocar", va afirmar. Si el Fraikin vol ser a Europa via Copa del Rei no té més remei que guanyar-la.

Publicat el 17 de febrer de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada