dilluns, 9 de març del 2020

L’ascensió continua

El Fraikin suma la quarta victòria seguida a la lliga i segueix invicte a la segona volta
Xavi Mas

La derrota del Liberbank Cuenca –dimarts a Logronyo– donava l'opció al Fraikin d'atrapar-los en la cinquena posició. L'equip d'Antonio Rama va complir divendres, al Palau d'Esports, davant el Liberbank Cantabria Sinfín, a qui va derrotar per quatre gols (25-21) i va confirmar la millora de prestacions de l'equip amb la consegüent ascensió en la classificació que aquesta ha comportat.
Aquesta ascensió va començar amb la victòria contra el BM Logroño La Rioja d'abans de Nadal, que va ser l'inici de la ratxa de quatre victòries consecutives que ha encadenat l'equip. Tres d'aquestes han estat en l'inici de la segona volta, un inici en què els granollerins tenien marge de millora –van començar la temporada amb una derrota a Cangas i un empat contra el Nava–. Ara, aquesta ascensió es posarà a prova a Lleó –dimecres vinent– i contra el Barça al Palau d'Esports –després de la Copa del Rei–. Passi el que passi en aquests dos grans reptes, el coixí dels de Rama respecte als seus perseguidors és ampli.
El partit contra el Sinfín va tenir uns primers vint minuts d'equilibri, dues fases de clar domini granollerí i una de dubtes i recuperació visitant. En totes elles el protagonisme principal el van tenir els porters –Guàrdia per part granollerina i Mijuskovic a la primera part i Elcio Fernandes a la segona pel que fa als de Santander.

Adrià Figueras en una de les poques accions en què va disposar de llançament superant Nacho Valles (34), Darko Dimitrievski (88) i Diego Muñiz (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'ex del Fraikin Jorge Silva va inaugurar el marcador i va ser el més clarivident del seu equip –en llançament exterior– en la fase d'equilibri inicial –va ser en aquesta fase del partit en la qual Adrià Figueras va arribar a la xifra de 800 gols a la lliga –ho va fer des del punt de penal amb l'empat a 6–. Un equilibri que va mantenir el Sinfín al davant al marcador fins el minut 18, moment en què l'empat a 8 de Drasko Nenadic i una aturada de Guàrdia van permetre al Fraikin posar-se al davant de forma ja definitiva.
Aquestes dues accions van ser l'inici d'un parcial de 5-0 que va donar marge al Fraikin per arribar al descans amb la màxima diferència de tot el partit (14-9) –el parcial dels últims 12 minuts va ser de 7 a 1.
GUÀRDIA ATURA QUATRE PENALS
L'inici de la segona part va ser un xic convuls pel Fraikin. Tres exclusions pràcticament seguides i les bones prestacions d'Elcio Fernandes sota els pals del Sinfín –tres de seguides, dues de les quals en contraatac– van permetre a l'equip de Rodrigo Reñones apropar-se al marcador fins a situar-se a dos gols (17-15), amb un Fraikin que tan sols va anotar un gol als primers nou minuts –costava connectar amb Figueras i Fernandes estava espectacular a la porteria.
Pol Valera i Sergi Franco van situar el Fraikin a quatre de distància, el Sinfín es va tornar a posar a dos, i dos gols seguits d'Adrià Martínez des de l'extrem van tornar a situar el Fraikin a quatre de marge (21-17) –entremig, Guàrdia havia aturat el quart penal dels sis que li van llançar–. A partir d'aquest moment, el Fraikin va saber jugar contra qualsevol variant defensiva plantejada per Reñones –pressió a tota la pista inclosa– per refermar la victòria.


El post-partit
Estudiem els penals, però no ens han tirat on crèiem. (Marc Guàrdia)
Un dels protagonistes del partit va ser el porter Marc Guàrdia, que va acabar amb un 40% d'encert –14 aturades– i quatre penals aturats de sis llançaments. La feina de Vicente Álamo i Pedro García amb els porters granollerins inclou l'estudi dels possibles llançadors, però no sempre l'encert és tan alt. "Estudiem els penals, però no ens han tirat on crèiem", va explicar el porter del Fraikin. "Quan això no passa, no et queda més remei que mirar braç i pilota i anar-hi amb tot el cos", va afegir. Guàrdia, a més, va destacar el paper de la seva defensa. "Quan ells estan concentrats, jo m'hi enganxo i és quan veig més clares les pilotes", va concloure.

Marc Guàrdia celebra una de les seves 14 aturades (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Antonio Rama, per la seva banda, va admetre que els havia costat trobar Figueras. "Ens pujaven, ens oferien la passada, ell podia moure's i era un autèntic ham per a la nostra primera línia", va explicar. El tècnic està satisfet de la ratxa del seu equip. "A l'inici de la temporada no vam estar a l'alçada i teníem ganes de fer un bon inici de la segona", va dir.

Publicat el 24 de febrer de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada