dimarts, 24 de setembre del 2019

La primera victòria, a domicili

Oswaldo, fins ara lesionat, i el nou fitxatge Drasko Nenadic, s'estrenen amb l'equip
EL 9 NOU

Per primera vegada aquesta temporada, Antonio Rama disposava de tot l'equip al complet per afrontar un partit –va recuperar el lesionat Oswaldo dos Santos Maestro i va fer debutar l'última incorporació, Drasko Nenadic– i el Fraikin BM Granollers va aconseguir a Cantàbria la primera victòria de la temporada. No necessàriament una pot ser conseqüència directa de l'altra, però, si més no, ajuda.
Els homes de Rama van dominar el partit des d'un bon començament –aturada de Pol Sastre i posterior gol d'Álex Márquez–, sempre amb un gol de marge com a mínim –a excepció de l'empat a 1– i amb un Adrià Figueras que va tornar a portar de corcoll la defensa càntabra i es va convertir en l'autèntic referent ofensiu de l'equip –màxim golejador del partit amb 12 gols.
Ben aviat el marge va ser de dos gols; poc abans del descans va passar a ser de tres i a l'inici de la represa la diferència va arribar a la seva màxima expressió (10-15). El Sinfín va aprofitar una exclusió de Nenadic per fer un parcial de 3-0 i apropar-se a dos gols, però el Fraikin va saber aturar la reacció a temps per mantenir les distàncies fins al final.
El partit va començar amb una aturada de Pol Sastre a Ánder Torriko –el jugador més hàbil i perillós del Sinfín–, una exclusió de Nacho Valles i un gol d'Álex Márquez. L'empat a 1 aconseguit per Nicolás Zungri va ser l'última vegada que el marcador va estar igualat perquè dos gols seguits de Figueras –un de penal i un altre de contraatac després d'una recuperació de Márquez–, van donar al Fraikin el primer marge de dos gols. Després del 3-5 d'Ian Tarrafeta –un altre que va tenir les idees clares en atac– el partit es va encallar, amb pèrdues de pilota, exclusions –Muñiz per part local i Bonanno per part granollerina– i llançaments al pal o aturades dels porters.
El jugador del Fraikin BM Granollers Nicolás Bonanno defensat per Diego Muñiz. L'argentí va disposar de les primeres opcions ofensives aquesta temporada (Fotografia: LUIS A. TRAPERO)
Aquesta dinàmica d'errors es va acabar amb un gol de Diego Muñiz, que va aprofitar el rebot d'una aturada de Sastre sobre ell mateix però el Fraikin va mantenir la distància amb un gol de vaselina de Figueras ben assistit per Tarrafeta. Una aturada de Pol Sastre a Alberto Pla i un gol d'Oswaldo van situar els tres de marge per al Fraikin, una diferència que els de Rama van mantenir –malgrat les canonades de l'exgranollerí Jorge Silva– fins al descans, amb un gol de Tarrafeta en una jugada assajada just després d'un temps mort.
Tot just tornar dels vestidors Rama va donar minuts a Marc Guàrdia sota els pals, va fer debutar Drasko Nenadic, i va situar Sergi Franco i Édgar Pérez als extrems. D'ells dos van ser els dos primers gols de la represa, en dos contraatacs que van donar el màxim avantatge al Fraikin (10-15), un avantatge que es va reduir a tres i que es va tornar a situar en cinc al minut 10 amb dos gols seguits de Tarrafeta i Figueras.
Rodrigo Reñones va demanar temps mort i el seu equip es va apropar a dos gols després d'una exclusió de Nenadic (19-21). Un gol d'Ivan Popovic va trencar el parcial de 3-0 local i, d'aquí fins al final, l'intercanvi de gols va afavorir un Fraikin que finalment va sumar els dos punts.


El post-partit
Aquest punt de confiança és important per rebre l'Ademar. (Antonio Rama)
L'entrenador del Fraikin BM Granollers, Antonio Rama, va mostrar-se content després de la victòria i confiat per rebre la visita de l'Ademar. "Aquest punt de confiança és important per a nosaltres. Ademar també va guanyar ahir i va fer un bon partit", va afirmar en declaracions a Ràdio Granollers.

Antonio Rama felicita els seus homes en un partit al Palau d'Esports (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Rama també va explicar en quin punt de la temporada es troba l'equip i què espera del partit de divendres: "Espero que sigui un partit que nosaltres puguem disputar. De mica en mica, anem agafant aquesta fluïdesa en el joc", va dir. "És molt important tenir penetració, tenir tir exterior, que el pivot ens ajudi, que els extrems encertin i que puguem defensar bé. Si tens tot això, el rival ho ha de fer molt bé per guanyar-te", va afegir. Rama va valorar l'estat en què es troben els fitxatges. "A en Nico (Bonanno) i Drasko (Nenadic) encara els falta una mica, però són una alternativa més que tenim en atac", va afirmar satisfet.
El Fraikin afronta ara la visita de l'Ademar, divendres al Palau d'Esports, i la visita al Palau Blaugrana, el dimarts següent.

Publicat el 23 de setembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada