dimarts, 24 de setembre del 2019

El ‘Touch Rugby’ pren visibilitat a la comarca amb un triangular a Caldes

EL 9 NOU

El Rugby&Touch Caldes, secció esportiva del Centre Democràtic i Progressista, va organitzar aquest dissabte la primera edició del Triangular 11 de Setembre, on hi van participar també la Selecció catalana i l'Ecolania Touch, un conglomerat de jugadors d'altres clubs catalans.
"Volíem visibilitzar aquest esport i vam pensar que aquesta era una bona manera", explica Marc Congost, entrenador, jugador i fundador del club calderí. Aquesta serà la segona temporada del club a la Lliga Catalana, una lliga de 10 equips on aquesta temporada, també hi haurà un altre club vallesà, el Touch Montseny, de Santa Maria de Palautordera.
El touch rugby va néixer a Austràlia als anys 60 i s'ha anat expandint arreu. "A Espanya només hi ha lliga a Catalunya, que és l'única comunitat que té prou equips", apunta Congost. És una variant del rugbi en què els equips són mixtos, juguen sis jugadors per equip, les dimensions del camp són més reduïdes –70x50 metres– i el contacte és mínim. "No hi ha placatges ni melés, ni empentes, els contactes han de ser suaus", explica Congost. L'equip ha d'aconseguir arribar a la zona d'assaig abans que els seus jugadors rebin sis tocs, que és quan la possessió passa al rival.

Un jugador de la Selecció catalana rep el contacte d'un jugador de l'Ecolania Touch i es veu obligat a aturar el joc (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
La Selecció catalana, formada pels millors jugadors de l'especialitat, va ser la guanyadora d'un triangular que el Rugby&Touch Caldes vol repetir l'any vinent.
El municipal de Les Cremades no es va omplir "però va venir més gent de la que pensàvem", segons va dir Congost. Abans de començar, la coral del Centre Democràtic i Progressista va cantar el Cant dels Segadors, ja que el triangular forma part de les activitats de la Diada. L'alcalde Isidre Pineda, la regidora d'esports Núria Carné i la de cultura Laia Cuscó van ser els representants municipals a l'acte.

Publicat el 16 de setembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada