dilluns, 23 de setembre del 2019

El KH-7 suma la primera victòria a la pista del Guardés

L'equip de Robert Cuesta decanta el partit al seu favor a l'inici de la segona part

El KH-7 BM Granollers va fer un gran partit a la pista del Mecalia Atlético Guardés i es va refer de la derrota de la jornada inaugural derrotant l'equip gallec per 26 a 30. L'equip de Robert Cuesta, que va anar bona part del partit al davant al marcador, va decantar la balança al seu favor als primers minuts de la represa.
L'extraordinària actuació de Sol Carratú sota els pals de la porteria del Guardés –sobretot a la primera part– no va ser suficient per doblegar un KH-7 BM Granollers que va fer un joc molt seriós i constant, també amb una gran actuació de Nicole Wiggins. De fet, les intervencions de les dues porteres van fer que als primers 10 minuts l'aportació golejadora fos més aviat escassa i on només Giulia Guarieiro semblava tenir les coses clares –els tres primers gols van ser seus i va ser la màxima golejadora del partit amb 10.
Mireia Torras, a l'esquerra, i Lora Sarandeva intenten impedir que la pivot del Guardés Sara Valero arribi a sis metres (Fotografia: RICARDO GROBAS / FARO DE VIGO)
Quan les de José Ignacio Prades van aconseguir aturar la brasilera del KH-7 va ser quan van capgirar el marcador. Sota un ambient eixordador, amb un públic abocat amb el seu equip i pressionant els àrbitres, el Guardés va fer un parcial de 6-1 que va obligar Cuesta a demanar temps mort al minut 19 amb un 7-4 al marcador. Guarieiro va tornar a aparèixer amb dos gols seguits, es va recuperar la igualtat i, d'aquí fins al descans, van imperar els avantatges mínims, primer del Guardés i després del KH-7, que va marxar al descans al davant (11-12).
Un parcial de 0-3 de sortida va situar el KH-7 amb quatre gols de marge (11-15), que van passar a ser cinc poc després (12-17). Prades, que havia donat descans a Carratú, la va tornar a pista i aquesta va aturar les dues primeres que li van llançar –Jessie Lepère i Ona Vegué–. A més, va introduir una mixta sobre Guarieiro que tan sols va aconseguir aturar-la a ella uns minuts. El KH-7 va trobar solucions, va trobar més forats per Kaba Gassama i va arribar a una màxima de sis poc abans del 26-30 final.

El post-partit
Per guanyar en aquesta pista s'ha dde fer un gran partit. (Robert Cuesta)
L'entrenador del KH-7, Robert Cuesta, va reconèixer la importància de la victòria i va destacar el paper de tot l'equip. "Per guanyar en aquesta pista s'ha de fer un gran partit", va dir, en clara referència a l'ambient que genera l'afició local. "És una de les millors aficions d'Espanya. Per superar-ho s'ha d'estar molt concentrat i les jugadores ho van aconseguir", va afegir.
El tècnic va destacar l'actuació de Nicole Wiggins sota els pals, però també el de la defensa. "Defensivament ens ha sortit un partit espectacular i hem impedit que poguessin sortir a la contra", va concloure.
Pels compromisos de la Selecció estatal, el proper partit ja no serà fins al 5 d'octubre.

Publicat el 16 de setembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)