dilluns, 23 de setembre del 2019

Empat, i encara gràcies

El Fraikin cedeix un punt davant el BM Nava i el club anuncia el retorn de Drasko Nenadic

Millors sensacions, però mal resultat. Com a mínim, per les expectatives que podia generar la visita al Palau d'Esports d'un debutant a la Lliga Asobal, perquè mirat fredament, els d'Antonio Rama van fregar la derrota i el gol d'Ian Tarrafeta que va servir per salvar un punt es podria agafar positivament.
La millora va venir més per la part defensiva que per l'ofensiva, i sobretot, pel rendiment de la porteria, on Pol Sastre va estar excel·lent en moltes fases del partit –va acabar amb 14 aturades per un 36% d'encert–, amb la qual cosa va demostrar que el baix rendiment a Cangas havia estat un accident. "Defensivament hem estat més forts i això, òbviament, ens ajuda molt als porters", va afirmar el porter granollerí un cop acabat el partit.
Cap dels dos equips va ser capaç d'imposar el seu joc. L'alternança d'avantatges al marcador va ser constant i el Nava va demostrar jugar sense cap mena de complex. El Fraikin va respondre al domini inicial dels segovians al marcador amb dos gols seguits d'Adrià Figueras. El pivot va ser una mina en atac i en contraatac durant tota la primera meitat, en la qual va marcar vuit dels seus deu gols, aprofitant algunes de les aturades de Sastre, alguna recuperació i la bona connexió amb els companys de la primera línia.
No obstant això, el Fraikin tan sols va arribar a disposar de dos gols de màxima renda, a mitjans de la primera meitat i just en arribar al descans, per culpa d'algunes imprecisions en atac però també per la bona actuació de Yeray Lamariano, que també va estar molt encertat sota els pals –12 aturades per un 32% d'encert.
Un gol d'Álex Márquez als primers minuts de la represa –va jugar tot el partit, per la lesió d'Oswaldo dos Santos, i va marcar cinc gols–, va permetre al Fraikin adquirir el màxim avantatge de tot el partit (14-11), però va ser una diferència que el Nava va eixugar massa ràpid.

Marcelo, a l'esquerra, i Rodrigues, a la dreta, aturen en falta un intent de penetració a sis metres d'Álex Márquez (Fotografia: TONI TORRILLAS)
La dinàmica de gol amunt gol avall va conduir a un final perillós on els nervis i les presses van forçar errors. Un parcial de 3-0 va situar el Fraikin al davant (22-21), però a un minut del final un gol del pivot Darío Ajo Villarraso va encendre totes les alarmes (24-25). Una genialitat de Tarrafeta i una bona defensa van permetre empatar i mantenir l'empat en l'últim atac del partit.
"Fa ràbia dir-ho, però al final hem guanyat un punt perquè als últims minuts el partit estava perdut", va afirmar l'entrenador del Fraikin, Antonio Rama, amb un cert regust amarg perquè davant d'un debutant molts esperaven aconseguir els dos punts. "Òbviament, sense l'Antonio  [García], hem hagut d'apostar per una primera línia amb menys tir exterior, que ha fet que de mica en mica perdéssim també la connexió amb el pivot", va reconèixer.
Al matí, el club i l'empresa Sorea van signar un nou conveni de col·laboració –la relació entre ambdues entitats havia començat la passada temporada– a partir del qual Sorea participarà del finançament del club i de la Fundació BM Granollers, que gestiona el planter. La novetat del conveni d'enguany és que l'empresa estarà visible en les equipacions, tant del Fraikin com del KH-7.

El club presenta Drasko Nenadic com a substitut d'Antonio García

Un vell conegut ha estat l'escollit pel club per cobrir la baixa d'Antonio García: Drasko Nenadic. El serbi, que va arribar per primera vegada a Granollers amb 20 anys, va ser presentat en una roda de premsa exprés durant el descans del partit. La temporada passada Nenadic s'havia proclamat campió de la lliga eslovena amb el Celje però s'havia quedat sense equip, i arriba per una temporada amb opció a una segona. "Estic molt feliç de tornar al club", va dir durant la seva presentació. "Estava remenant opcions, buscant la millor, i quan vaig rebre la trucada del club ni m'ho vaig pensar", va explicar a aquest periòdic just acabat el partit. "Per la seva envergadura ens pot aportar molt en defensa, i en atac té bon llançament i entén el joc", va dir l'entrenador Antonio Rama.

El president Josep Pujadas i Drasko Nenadic encaixen de mans per rubricar el fitxatge (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Nenadic, que va ser a Granollers les temporades 2010/2011 i 2011/2012 –va fer 76 gols a l'Asobal i 10 a l'EHF–, va guanyar la Champions League amb el Flensburg la temporada 2013/14.

Publicat el 16 de setembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)