dimecres, 15 de gener del 2020

Massa errors per començar

El KH-7 es veu clarament superat a la primera part i no es creu la remuntada
Xavi Mas

Malgrat que Robert Cuesta ho havia avisat durant la prèvia, i que l'equip ho havia entrenat durant la setmana, a l'hora de la veritat el KH-7 BM Granollers va ser incapaç d'aturar la intensitat i la velocitat de joc de l'Aula Alimentos Valladolid, sobretot durant la primera meitat. Durant els primers trenta minuts va ser quan les jugadores de Miguel Ángel Peñas van agafar avantatge i va ser un avantatge que, tot i ser reversible, el KH-7 no va aconseguir redreçar, per acabar perdent per quatre gols (25-29).
La derrota fa que l'equip de Cuesta es mantingui tal com estava en la classificació –setè amb vuit punts–, amb l'equip de Valladolid que se li apropa a un punt –trencava una ratxa de quatre jornades sense guanyar, amb tres derrotes i un empat– i desaprofitant una oportunitat d'apropar-se als equips que el precedeixen –Rincón Fertilidad Málaga i Rocasa Gran Canaria–, que també van perdre.
Abans del partit, el club granollerí va retre homenatge a Carlos Viver, Robert Cuesta i Vicente Álamo per la medalla de plata aconseguida amb la Selecció estatal femenina al Mundial del Japó i durant el descans van desfilar tots els jugadors de la base del club que van aconseguir medalla als estatals de seleccions autonòmiques.
En la primera jugada d'atac del Valladolid ja es va poder apreciar el que Cuesta havia advertit sobre la perillositat del seu joc. Una i altra vegada la primera línia de l'Aula explotava la seva gran velocitat d'execució als uns contra uns per arribar als sis metres i aconseguir gols amb facilitat mentre que el KH-7, quan ho aconseguia, era en situacions molt més forçades que acabaven estavellant-se als pals o aturats per Lulu Guerra. Moltes de les pèrdues de pilota granollerines van ser buscant Kaba Gassama al pivot, molt ben defensada, i l'Aula va demostrar que al contraatac també sabia fer molt mal.

Giulia Guarieiro rep la falta de la pivot de l'Aula Alimentos Valladolid Yunisleidy Camejo. La brasilera del KH-7 va tenir més protagonisme a la segona part (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Amb aquest dibuix de partit les de Peñas van anar incrementant el seu avantatge fins a arribar a una màxima diferència de quatre gols amb el 5 a 9, una diferència que va arribar poc abans del quart d'hora de partit i que va obligar Cuesta a demanar el seu primer temps mort (6-10, min 14.15). A l'equip li va continuar costant connectar amb Gassama o Carmen Prelchi al pivot i tan sols aconseguia marcar amb llançaments molt llunyans de Jessie Lepère.
Al començament de la segona meitat es va veure un petit canvi de dinàmica i el KH-7 es va apropar a un sol gol molt ràpidament (16-17) però va ser un miratge. L'equip va tornar a cometre errades en atac –bàsicament pèrdues de pilota buscant la posició de pivot– i va permetre que l'Aula tornés a explotar la seva velocitat per escapar-se de nou al marcador i continuar dominant el ritme. Les presses, al final, tampoc hi van ajudar.
DEBUT AMB LESIÓ
Ana González, el recent fitxatge del club, va debutar amb l'equip i va marcar un gol tot just començar –el 2-3– però al minut 6 de la segona part va rebre un cop molt fort al nas –totalment fortuït– que la va deixar estabornida. González no va poder tornar a la pista.

Les protagonistes

El post-partit
No hem cregut que podíem guanyar. (Robert Cuesta)

Robert Cuesta va marxar cap als vestidors visiblement enfadat i quan va tornar a sortir va explicar el perquè. "Bona part de la decepció que porto, i que els he dit a les jugadores, és perquè durant la setmana ho havíem treballat bé, i les havia felicitat cada vegada, i perquè estàvem preparades, però a l'hora de la veritat no hem cregut que podíem guanyar. Avui no hem competit", va afirmar rotund. "Ens ha faltat replegament, que era l'antídot que havíem treballat pel seu joc, i això ens ha fet anar a remolc", va explicar. "També ens hem entestat a buscar el pivot quan teníem situacions d'un contra un amb espais perquè hem jugat molt lluny de l'àrea i el que generàvem no servia de res. Ha faltat més verticalitat", va afegir referint-se al joc d'atac.

Robert Cuesta dona instruccions durant un temps mort (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Sobre la incorporació d'Ana González, Cuesta va explicar que servirà per recuperar el joc amb una primera línia esquerrana, amb Imane Ben Chayhab. "Feia temps que no ho teníem", va concloure.

Publicat el 13 de gener de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada