dimecres, 15 de gener del 2020

Granollers recull el testimoni de Kumamoto pel Mundial de 2021

La selecció estatal de Carlos Viver es penja la medalla de plata

El compte enrere pel Mundial d'handbol femení 2021, del qual Granollers serà una de les seus, ja ha començat oficialment. L'alcalde Josep Mayoral –desplaçat a Kumamoto amb el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer,– i el president de la Federació Espanyola d'Handbol, Francisco Blázquez, van recollir el testimoni de mans de l'alcalde de la ciutat japonesa un cop acabada la final, en què la Selecció espanyola, entrenada per Carlos Viver, es va proclamar subcampiona. La cita serà el desembre de 2021 i, a banda de Granollers, les altres seus on es jugaran partits seran Castelló, Llíria, Torrevella i Barcelona, ciutats de les quals es va començar a fer difusió durant aquesta fase final disputada al país asiàtic.

Josep Mayoral, Carlos Viver, Vicente Álamo i Robert Cuesta posen amb la bandera del Mundial
La Selecció estatal, amb Carlos Viver –exentrenador del Fraikin i del KH-7 BM Granollers– com a entrenador, i Robert Cuesta i Vicente Álamo al cos tècnic, van haver de conformar-se amb la medalla de plata després de fer una gran competició, arribar a la final per primera vegada a la seva història, i perdre-la davant la Selecció d'Holanda per 29 a 30. Un partit que es va decidir amb una jugada polèmica, amb expulsió d'Ainhoa Hernández i penal contra Espanya, a sis segons del final –la jugadora va bloquejar un llançament de la portera holandesa, segons les àrbitres, irreglamentàriament–. La medalla de plata és la millor classificació històrica de la Selecció estatal femenina.

Publicat el 16 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)