divendres, 29 de novembre del 2019

El 53è Cros de Granollers manté l’alt nivell dels participants

El campió del tast, Chakir, i la campiona catalana de 10 km, Ortiz, presents en aquesta edició 
Toni Canyameras

El Cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers mantindrà el seu alt nivell de participació en la 53a edició, que es disputarà diumenge, 2 de desembre, a les pistes d'atletisme de la capital vallesana i els seus voltants. La prova, organitzada pel Club Atlètic Granollers, veurà competir atletes com Ibrahim Chakir, vigent campió del Tast de Mitja i amb títols al seu palmarès com el campionat de Catalunya de 10 km i Miriam Ortiz, actual campiona de Catalunya dels 10 km en ruta. El Cros va ser presentat divendres a l'Ajuntament de Granollers amb la presència, entre d'altres, del president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas, el sotspresident de l'organisme, Josep Maria Ententes, el president del CA Granollers, Joan Cutrina, l'atleta uruguaià Santiago Catrofe i l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral. Els competidors de la prova sènior masculina donaran cinc voltes al circuit de 2km per completar-ne un total de 10, mentre les noies correran quatre voltes per fer un total de 8km. L'organització espera que la cursa congregui prop de 2.000 atletes entre totes les categories, des de sub8 prebenjamí fins a veterans M-50 (50 anys en endavant).

Catrofe, al centre de la imatge, amb Ententes, a la seva esquerra, i Cutrina, Mayoral i Villuendas, a la dreta
En clau masculina, altres atletes destacats que veurà competir la prova són Ibrahim Ezzaydouni, semifinalista del Mundial de Doha en 3.000 metres obstacles, el guanyador de l'any passat del Cros, el kenyà Isaac Kiprono, i l'esmentat Santiago Catrofe, quart als Jocs Panamericans en 1.500 metres. En la nòmina femenina sobresurten també els noms de l'atleta del CA Granollers, Elisabet Martín, subcampiona catalana de 10km en ruta i la britànica Jenny Spink, guanyadora de la Marató de Manchester d'aquest 2019.
El Cros de Granollers, únic amb caràcter internacional de tot Catalunya, no aplicarà canvis significatius al circuit. "Farem algunes petites variacions com cada any però fins a última hora no se sabran", assenyala Joan Cutrina.
L'ESTATAL SUB-18 DEL 2021, A GRANOLLERS
Cutrina també va confirmar durant la presentació del Cros que el campionat estatal que organitzi el CA Granollers el 2021 serà el sub-18. El club, que albergarà el 10 i 11 de juliol l'Estatal sub-16, ja s'havia assegurat un nou Campionat d'Espanya pel 2021 però encara no havia desvetllat la categoria.

Publicat el 25 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada