divendres, 29 de novembre del 2019

El CB Granollers, abonat al patiment fins al final

Un tir lliure de Marc Subirachs trenca l'empat a 66 a dos segons del final

El CB Granollers va tornar a aconseguir una victòria agònica –la setmana passada va aconseguir guanyar capgirant el marcador a un segon del final– després d'imposar-se al CB Santa Coloma per un sol punt de diferència, 67-66, gràcies a un tir lliure de Marc Subirachs a un segon i vuit dècimes del final. Subirachs, va encistellar el primer tir lliure però va fallar el segon, el Santa Coloma va capturar el rebot però no va tenir prou temps per efectuar un últim llançament que pogués donar-li la victòria. Una victòria, que en cas de produir-se, hauria estat la primera, perquè el Santa Coloma, cuer del grup, arribava al partit amb un balanç de zero victòries i vuit derrotes.
El Santa Coloma va sortir a la pista amb molta intensitat, corrent en atac i amb molt d'encert en atac. Això va fer que dels primers avantatges granollerins –minsos– es passés a un 11-20 al final del primer quart, que va obligar els de Ricard Ventura a remuntar.

El granollerí Guillermo Baltà envoltat de tres rivals en una jugada d'atac (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
La millora en el balanç defensiu va permetre als granollerins canviar la tendència del partit, i l'encert en atac –dos triples de Mo Diop i un de Marc Salmerón– va fer que la diferència es reduís fins a un 31-32 a dos minuts del descans, al qual es va arribar amb un 36-38 favorable al Santa Coloma.
En tornar dels vestidors de nou el Santa Coloma va estirar el marge amb encert ofensiu que feia perillar la victòria pels granollerins. El triple inicial del darrer quart, encara ho posava més difícil (49-61). A cinc minuts del final el Granollers encara perdia de vuit punts (55-63), però va creure en les seves possibilitats, va arribar al final amb empat a 66, va capturar un rebot i va forçar la falta que va permetre a Subirachs aconseguir la quarta victòria seguida de l'equip de Ventura.

Publicat el 25 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)