dimarts, 3 de desembre del 2019

Dues cares, la bona al final

El Fraikin remunta després d'un mal inici i Marc Guàrdia acaba amb un 54% d'encert

Sort en va tenir el Fraikin BM Granollers, que la cara bona va ser la del final, la de la segona part, perquè la de la primera, la dolenta, portava l'equip pel pedregar. L'equip no es podia permetre perdre més punts si no volia veure compromesa la seva situació a la classificació i, amb la lluita i l'orgull que els caracteritza, els d'Antonio Rama van endur-se la victòria (28-24) davant un complicat Liberbank Cuenca que es jugava ser present a la Copa Asobal.
La victòria situa l'equip en la sisena posició amb 11 punts, a cinc de l'equip de Conca –cinquè– i a cinc també del descens, mentre que els de Lidio Jiménez perden pràcticament tota opció de jugar la Copa Asobal perquè es queden a dos punts del BM Logroño –tercer–, just abans de rebre el Barça.
Abans del partit Kaba Gassama i Pol Valera van llegir un manifest amb què el club s'adheria a la campanya contra la violència de gènere, molt aplaudit per l'afició. Uns aplaudiments que van quedar emmudits tot just començar el partit. Els de Rama ho feien tot del revés i el Cuenca es va posar ràpidament amb un 0-3 a favor que va encendre totes les alarmes. Rama va demanar temps mort quan tan sols s'havien jugat tres minuts i mig, per intentar que el mal inici no es convertís en desànim i desastre, però la tendència no va canviar, amb un Fraikin que les veia quadrades en atac –Leo Maciel va fer un inici de partit molt encertat– i que encaixava gols amb relativa facilitat, amb Pablo Miguel Marrochi –tir exterior– i Lucas Moscariello –rebent als sis metres.

Mamadou Gassama, llançant a porteria en un moment del partit. L'extrem, en una bona actuació, va marcar tres gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Les dues exclusions de Drasko Nenadic al primer quart d'hora van fer que Rama optés per donar entrada a Marc García a l'eix defensiu. Més o menys alhora, Marc Guàrdia va substituir Pol Sastre. I van ser l'autèntic revulsiu; la defensa va començar a tapar millor els forats i Guàrdia va començar a demostrar que la porteria es faria petita als de Jiménez.
El Fraikin va salvar la primera part perdent de dos –havia arribat a perdre de cinc– i tot just tornar dels vestidors va empatar a 14. I quan va aconseguir posar-se al davant (16-15) ja no va permetre més concessions. En atac hi va haver més criteri i més precisió –s'aconseguia gol amb més facilitat i es forçaven penals i exclusions– i la defensa i la porteria –Guàrdia va acabar amb un 54% d'encert– van permetre jugar ràpid i obrir una diferència que va permetre jugar amb més serenor.
L'OBRA SOCIAL DE LA CAIXA, AMB L'EQUIP SPECIAL
Aprofitant el descans del partit, el club i la Fundació Obra Social de La Caixa van formalitzar l'acord per la renovació del finançament de l'equip BM Granollers Special. El president del club, Josep Pujadas, i Óscar Díaz, director de l'àrea de Negocis del Vallès Oriental de CaixaBank, van signar la renovació d'un acord, que va començar la passada temporada, i a través del qual es finança bona part d'aquesta iniciativa social del club, dedicada a fomentar la pràctica d'aquest esport entre les persones amb discapacitat o amb alguna malaltia mental. L'equip Special competeix en la Lliga De Mano en Mano.

El post-partit
Marc García ha activat l'equip. (Antonio Rama)
A vegades calen revulsius. Aquests poden sortir dels propis jugadors, amb alguna jugada concreta, o es poden buscar des de la banqueta. Aquest cop el revulsiu va ser Marc García. "Ha entrat, ha posat ordre, ha activat l'equip i això ha portat la resta", va admetre un Antonio Rama, que també va destacar el paper de Marc Guàrdia sota els pals. "La defensa hi fa molt, però la porteria també ha ajudat", va afirmar. "Quan falles en atac i el porter et treu l'atac següent del rival, ajuda, i molt", va seguir. L'entrenador del Fraikin va reconèixer que al principi l'equip deixava molts espais buits en defensa i fallava excessivament en atac. "Ells ens han fet molt mal en transició ràpida, una cosa que els hem impedit a la segona", va assegurar.

Rama, pensatiu, en un partit d'aquesta temporada al Palau (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Per la seva banda, el porter Marc Guàrdia va admetre el seu gran paper. "He estat força encertat quan han arribat a sis metres, però la defensa m'ha ajudat molt perquè en el tir exterior, la majoria de cops eren xuts clars", va afirmar.

Publicat el 2 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)