dimarts, 3 de desembre del 2019

Kiprono i Chemutai guanyen el Cros amb autoritat

Isaac Kiprono va aconseguir revalidar la seva victòria de l'any passat
Eudald Clascà

Els atletes kenyans Isaac Kiprono i Mercy Chemutai han ampliat el domini africà pels circuits de Granollers, concretament a la 53a edició del Cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers. Ambdós corredors van vèncer en les seves respectives proves amb força comoditat i marcant un ritme de curs molt elevat.

Kiprono, Catrofe, Chakir i Ezzaydouni, entre altres, poc després del tret de sortida (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Isaac Kiprono, que defensava la victòria de l'edició passada, va començar la cursa liderant el grup de primers competidors, en el qual també hi havia Catrofe, l'actual guanyador del Tast de la Mitja Ibrahim Chakir, Omar Ougzhfi, Abdelaziz Merzougui i Ibrahim Ezzaydouni. Kiprono va començar a agafar avantatge a la quarta volta, en la qual va accelerar el ritme i va deixar enrere el grup capdavanter que ell mateix encapçalava. Kiprono va acabar la cursa amb un registre de 31min i 07s, inferior als 29min i 11s que li van donar la victòria a l'edició del 2018. El segon classificat de la prova va ser Ibrahim Chakir (CA Numantino) amb un temps de 31min i 16s. Chakir va voler destacar la gran competitivitat que va tenir la carrera. "Ha estat una cursa molt competida de principi a fi. Sabia que Kiprono podria augmentar el ritme i la meva intenció era esperar-me a l'última volta per seguir-lo", afirmava satisfet. L'atleta de Vilafranca del Penedès també va voler destacar el seu paper en les curses a Granollers. "Sí, és evident que Granollers és un lloc on faig bones marques. Aquí m'hi sento molt còmode i tinc bons records. En cros, aquest segon resultat és la meva millor marca aquí a Granollers", explicava somrient. En tercera posició va acabar Omar Ougzhfi amb un temps de 31min i 21s.

Mercy Chemutai, a l'esquerra, i Thabita Wanjiku, en un moment de la cursa (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Pel que fa a la cursa femenina, Mercy Chemutai no va tenir rival sobre el traçat de la cursa més prestigiosa del calendari català i va acabar els vuit quilòmetres amb un temps de 27min i 22s.
L'atleta kenyana va dominar la cursa des de l'inici i ja va agafar distància a les primeres voltes. Amb més d'un minut de diferència va arribar la segona classificada, la també kenyana Thabita Wanjiku, que fa va fer un temps de 28min i 33s. El podi femení va estar completat per la gal·lesa, establerta a Catalunya, Jenny Spink (CA Santa Cristina d'Aro) amb una marca de 28min i 41s. La primera atleta catalana va ser la badalonina Míriam Ortiz (Agrupació Atlètica Catalunya), que va acabar en una meritòria cinquena posició. Ortiz va mostrar-se insatisfeta amb el seu resultat obtingut. "Les kenyanes són les que han marcat el ritme. He intentat seguir-les, però m'he adonat que m'era impossible seguir el ritme. No m'he sentit en les millors sensacions", va explicar. Per la seva part, la primera atleta d'un club local va ser Encarna Núñez (CA Granollers). Núñez va valorar positivament el seu rendiment a la prova. "Veient la participació i la competitivitat a la prova, em sento satisfeta amb el meu sisè lloc", va dir. Joan Cutrina, president del Club Atlètic Granollers, va valorar molt positivament una nova edició del Cros. "És difícil mantenir l'assistència d'atletes professionals i nosaltres ho estem complint. Això és perquè alguna cosa fem bé any rere any", va afirmar Cutrina.

Publicat el 2 de desembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)