divendres, 8 de febrer del 2019

El KH-7 li rasca un punt al Rocasa, fins ara líder

L’equip de Robert Cuesta planta cara i està a punt de sorprendre l’equip canari

El KH-7 BM Granollers va tornar a fer un gran partit contra un dels equips de la part alta –el líder Rocasa Gran Canaria– i aquest cop, a diferència de la derrota a la pista del Mecalia Atlético Guardés, va poder treure’n quelcom de positiu. La llàstima va ser que la gran feina de l’equip només va suposar un puntet (26-26). Aquest empat fa que les granollerines es mantinguin –provisionalment– al quart lloc, mentre que qui en surt més malparat és l’equip canari, que perd el lideratge en solitari per passar a compartir-lo amb el Bera Bera.
El partit va ser molt igualat, amb avantatges per a un i altre equip de dos i tres gols com a màxim. Seynabou Mbengue del Rocasa i Giulia Guarieiro del KH-7 van portar la veu cantant en atac als primers minuts. De mica en mica, però, la defensa de les de Cuesta va saber aturar la potència de llançament de la canària i va bloquejar també la connexió amb Haridian Rodríguez al pivot. Així va arribar el màxim avantatge del KH-7 (6-3, minut 7:28) però l’equip canari va reaccionar, va empatar a 8, i es va situar per davant amb el 10-11.

Els àrbitres van invalidar l'última acció de Capdevila que hagués pogut donar la victòria al KH-7 per joc passiu (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A partir d’aquest moment les alternances al marcador i els avantatges mínims es van anar succeint. El KH-7 va aconseguir establir l’empat a 14 abans d’arribar al descans i va poder resoldre amb el 25-23, a vuit del final. Dues pèrdues en atac i un parcial de 0-3 semblava decantar el partit pel Rocasa, però les de Cuesta van aconseguir empatar i van disposar d’un últim atac per guanyar, després d’una aturada de Wiggins. Els àrbitres, però, van xiular passivitat en l’última passada, que deixava Martina Capdevila sola als sis metres.

Publicat l'1 de febrer de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)