divendres, 8 de febrer del 2019

Classificació encarrilada

El KH-7 passa per damunt del Porriño i obté 13 gols de renda de cara al partit de tornada
Xavi Mas

Si hi ha una manera immillorable de començar una competició com la Copa de la Reina, aquesta és la que va aconseguir el KH-7 BM Granollers, dissabte en terres gallegues. L'equip de Robert Cuesta va entrar en la competició en la segona eliminatòria i ho va fer enfrontant-se a un Godoy Maceira BM Porriño amb qui havia perdut a la lliga (31-29). Aquest cop, però, el guió va ser completament diferent; la bona dinàmica de joc i resultats de les de Cuesta –només trencada per la derrota contra el Guardés– va tenir continuïtat amb una victòria per 13 gols de diferència (17-30) que deixa l'eliminatòria gairebé sentenciada de cara al partit de tornada, el proper 9 de febrer al Palau d'Esports de Granollers.

Giulia Guarieiro, màxima golejadora del partit, i Kaba Gassama, intenten aturar una jugada d'atac de la central del Porriño Cecilia Cacheda (Fotografia: RICARDO GROBAS / FARO DE VIGO)
Al començament del partit ambdós equips van temptejar-se amb molta més eficiència defensiva que no pas ofensiva. El marcador es va mantenir equilibrat durant el primer quart d'hora, amb el KH-7 sempre per davant a partir de l'1-2 aconseguit per Mireia Torras. Judit Ballesteros i Judith Vizuete van donar el primer avantatge de dos gols pel KH-7 (5-7) just abans de la primera exclusió de Kaba Gassama
GUARIEIRO LIDERA L'ATAC AMB 10 GOLS
L'exclusió de Gassama, però, no va suposar gaire entrebanc per a un Granollers que va aconseguir obrir forat al marcador. En pocs minuts l'avantatge ja era de cinc gols (6-11), amb un gran protagonisme, d'aquí fins al descans, de Giulia Guarieiro en atac –quatre gols seguits–. La brasilera va ser la màxima golejadora del partit amb 10, 5 a cada part.
El KH-7 va aprofitar les exclusions de Samartín i Bárbara Cerqueira als últims minuts de la primera part per escapar-se de set gols (9-16), i de nou (9-18) a l'inici de la represa amb dos gols consecutius de Guarieiro. El Porriño, completament ofegat en atac, va estar des del minut 22 de la primera fins al 5 de la segona sense marcar, amb Andrea de la Torre i Nicole Wiggins fent bones intervencions sota els pals durant tot el partit.

Publicat el 21 de gener de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)