dijous, 24 de setembre del 2015

Inici amb derrota ajustada

El CB Granollers, malgrat encaixar 11 triples, manté opcions de victòria fins al final
Xavi Mas

Una cistella en l'última possessió d'atac del CN Terrassa va acabar suposant la derrota del CB Granollers en l'estrena de la competició (62-64). Els de Manel Blanco van tenir una última opció d'atac per empatar o guanyar el partit però el triple de Jordi Farrando va tocar el cèrcol i, durant la lluita pel rebot, es va exhaurir el temps.
Els granollerins van anar a remolc tota la primera part i en l'inici de la segona, fonamentalment per l'encert dels terrassencs en el tir exterior, però van remuntar durant el tercer quart i van aconseguir capgirar el marcador per començar l'últim període per davant. En aquest període, el Terrassa va començar fort, es va tornar a posar per davant i els granollerins, malgrat empatar (62-62) a 40 segons del final, van veure com se'ls escapava el partit de les mans al final.

Pol Cervantes intenta entrar a la zona (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Els de Blanco van començar massa imprecisos en atac –el pivot de 2,08 Mustafa Barro va fallar els primers llançaments a cistella–, fins i tot gaudint de força segones opcions –l'alçada de Barro li permetia dominar completament la zona–, mentre el Terrassa aprofitava la defensa zonal dels granollerins per obrir forat gràcies al tir exterior –cinc triples al primer quart–. Blanco va haver de demanar temps mort a tres minuts del final del primer quart amb un clar 4-14 en contra.
El Granollers va començar el segon quart sis punts per sota i va mantenir el frec a frec al marcador malgrat anar sempre per darrere. De nou els triples del Terrassa –tres més– van permetre que aquests es mantinguessin per davant32-36 en arribar al descans–, tot i el total domini dels granollerins sota els taulers.
El Terrassa va començar el tercer quart amb el seu novè triple però el Granollers, de mica en mica va anar recuperant terreny. Amb un parcial de 10-0 es va posar per davant de set punts (49-42) –va ser el màxim avantatge dels de Blanco– però el Terrassa va recuperar terreny al final del tercer quart, va capgirar el marcador a l'inici de l'últim quart i, malgrat l'intent desesperat dels granollerins per guanyar, la victòria no se'ls va escapar.