dissabte, 2 de febrer del 2019

El Recanvis Gaudí s’apropa una mica més als ‘play-offs’

L'equip de Josep Maria Marsà sentencia el partit amb un parcial final de 14-0
EL 9 NOU

El Recanvis Gaudí CB Mollet va fer, dissabte, un pas endavant en les seves aspiracions d'acabar en zona de play-off d'ascens a Lliga LEB Plata. L'equip de Josep Maria Marsà va encadenar la seva quarta victòria consecutiva, dotzena de la temporada, i va aprofitar-se de l'ensopegada del seu immediat perseguidor, el Sant Adrià –va perdre (64-48)– per consolidar el segon lloc de la classificació, en solitari i apropar-se un xic més als play-offs d'ascens.
Els de Marsà, amb 12 victòries, són a dues del líder, l'Ilerdauto Nissan Pardinyes Lleida –ha guanyat 14 dels 15 disputats–, i ja en tenen dues de marge respecte al Sant Adrià, amb qui s'hauran d'enfrontar en la propera jornada, d'aquí a quinze dies.
El Recanvis Gaudí va fonamentar la victòria de dissabte en la primera meitat. Malgrat que la diferència entre ambdós equips no va ser gaire gran, el CB Mollet va superar els maresmencs en dos parcials que els van permetre arribar al descans amb deu punts de marge. A la segona part, en canvi, el partit es va igualar per la millora dels visitants i el partit es va decidir al final.

El base Bernat Álvarez penetra a cistella trencant pel mig de la defensa rival (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Els de Marsà van aprofitar els errors en atac del Masnou al començament del partit per agafar un cert avantatge al marcador. Els molletans es mostraven més encertats en el tir exterior i l'avantatge va passar dels sis punts del primer quart als deu en arribar al descans.
El partit semblava encarrilat, però l'equip maresmenc va estar més encertat en atac a partir del tercer quart i el partit es va anar complicant pel Recanvis Gaudí, que va patir fins al final. El canvi de criteri en l'actuació arbitral –van deixar d'assenyalar contactes clars i van permetre més permissivitat defensiva– va descentrar el Mollet, que en va sortir perjudicat i que va encaixar un parcial de 3-15 que posava per davant el Masnou (65-68). Marsà va demanar temps mort i l'aturada va suposar un punt d'inflexió. L'equip va millorar la intensitat defensiva i va aconseguir un parcial de 14-0 ofegant l'atac visitant.

Publicat el 28 de gener de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)