dimecres, 6 de febrer del 2019

El Fraikin torna amb força

Els d'Antonio Rama reaccionen a un mal inici i escombren el Guadalajara a la segona meitat

El Fraikin BM Granollers va tornar a la competició de la millor manera possible. L'equip d'Antonio Rama es va imposar a la pista del Quabit Guadalajara per 25 a 29 i va aprofitar l'ensopegada de l'Abanca Ademar León a la pista del BM Logroño la Rioja per avançar els lleonesos en la classificació.
Els granollerins van fer un partit de menys a més, amb un inici en què es van veure superats clarament pels locals i una posterior reacció que va començar als últims deu minuts de la primera meitat i que va continuar a la segona amb un domini total de la situació.
Als primers minuts del partit el Guadalajara va portar la iniciativa gràcies a un Chema Márquez molt efectiu. El germà d'Álex Márquez va marcar tres dels sis primers gols del seu equip –després d'això ja no en va marcar cap més– i, amb el 6-2 al marcador, passat el minut 8, Antonio Rama va haver d'aturar el joc. L'aturada i la posterior exclusió de Parra van permetre al Fraikin apropar-se a dos gols, però novament en pocs minuts, amb bones defenses i alguna sortida a la contra el Quabit va aconseguir el seu màxim avantatge (11-6).

César Bombom Almeida intenta aturar un llançament de l'extrem Sergio Mellado. Almeida va protagonitzar una gran actuació, amb un 50% d'encert (Fotografia: RAFAEL MARTÍN / NUEVAALCARRIA.COM)
El partit anava camí de trencar-se definitivament quan va arribar la reacció granollerina. La millora en les prestacions defensives i les aturades d'Almeida –va acabar el partit amb un 50% d'encert– van provocar una remuntada que va començar amb el parcial de 0-5 que establia l'empat a 11.
El Quabit va estar gairebé set minuts sense marcar però quan ho va tornar a fer va ser per mantenir-se per davant (12-11). Tot i que Antonio García va estavellar un penal al travesser, les aturades del brasiler van permetre al Fraikin arribar al descans al davant (13-14).
En la represa el Quabit va aguantar escassament cinc minuts. Almeida va convertir-se en una muralla per l'atac local i de mica en mica la diferència va créixer fins a un màxim avantatge de vuit gols (17-25) a 10 minuts del final. El Fraikin es va relaxar un xic als últims minuts i el Quabit ho va aprofitar per maquillar el resultat.

Publicat el 4 de febrer de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)