dijous, 8 de març del 2018

El Fraikin manté les opcions

El jove Vukasin Rakocija esdevé l'heroi en el seu millor partit com a jugador granollerí

Les victòries, encara que siguin d'un i molt sofertes, valen el mateix en una fase de grups. Després de perdre a la pista del Wacker Thun la setmana passada, derrotar-los al Palau d'Esports es feia imprescindible pel Fraikin BM Granollers si volia mantenir opcions de classificar-se pels quarts de final. La victòria per 25 a 24, amb Vukasin Rakocija com a heroi inesperat, va desfermar l'eufòria al final d'un partit treballat i molt tens.
La victòria manté els d'Antonio Rama en la segona posició, ara amb cinc punts, per darrere d'un Chambéry Savoie Mont Blanc Handball que va repetir victòria contra l'Azoty-Pulawy polonès (28-22) i que encapçala el grup amb set punts. A hores d'ara, el pitjor segon classificat és el Bjerringbro-Silkeborg danès del grup A, amb quatre punts, després que dissabte perdés a la pista del SKA Minsk (27-26).
El partit va començar molt tens, amb un Wacker Thun molt còmode buscant les pessigolles als jugadors del Fraikin amb contactes molt durs en defensa que van provocar quelcom més que encreuaments de mirades. En aquest escenari els granollerins van veure com, al principi, el Wacker Thun es posava per davant amb bones intervencions del porter Winkler –el millor al partit d'anada–, però passat el quart d'hora de joc, gràcies a un parcial de 4-0 –dos de contraatac– el Fraikin va agafar el seu màxim avantatge (8-5).

El lateral serbi del Fraikin BM Granollers Vukasin Rakocija -en la imatge defensat per Lukas von Deschwanden i Roman Caspar (11)- va fer un gran final de partit amb tres gols que van ser decisius (Fotografia: TONI TORRILLAS)
L'equip suís, que va sobreviure a les nombrosíssimes exclusions que li van xiular per la seva excessiva duresa –vuit en total– va retallar la diferència tornant-li el parcial de 0-4 per posar-se de nou per davant (9-10) just abans del descans, al qual es va arribar amb empat a 10 gràcies a un gol in extremis de Marc Cañellas.
A la segona part Bombom Almeida va començar molt entonat i el Wacker Thun va patir noves exclusions, però va sobreviure fins i tot a una situació de doble inferioritat i va aconseguir portar el partit a una situació de rèplica immediata a cada gol del Fraikin.
La dinàmica d'intercanvi de gols favorable al Fraikin es va convertir en un intercanvi favorable als suïssos passat el minut 50 amb el 20-21. Un gol de Vukasin Rakocija, una falta en atac del Wacker Thun i un altre gol d'Adrià Figueras va situar el 24-23 a un minut i deu segons del final. El Fraikin va fer una bona defensa, va bloquejar el llançament del Wacker Thun i Rakocija es va convertir en l'heroi del partit materialitzant el 25-23 a pocs segons del final. Roman Caspar encara va tenir temps de fer el 25 a 24, però la victòria, molt soferta, era al sac i ben lligada.

El post-partit

El millor de tot ha estat la lluita de l'equip. (Antonio Rama)

Antonio Rama va poder respirar tranquil després de la victòria. "Mai se sap com anirà tot però guanyar avui era bàsic si volíem mantenir alguna opció de classificació", va dir en acabar el partit. El tècnic del Fraikin va destacar l'esforç dels seus jugadors per treure un partit que s'havia complicat, i molt. "Al final se'ns ha girat el partit i l'hem sabut revertir per acabar guanyant", va dir. "El millor de tot ha estat la lluita de l'equip, que ha estat patint i patint per buscar solucions a tot allò que ens costava més", va afegir.

Antonio Rama dona instruccions als seus homes durant el partit jugat a Thun (Fotografia: Peter Roland-Wacker Thun)
Rama va admetre que els havia costat molt atacar la defensa suïssa. "És una defensa molt compacta, amb exteriors molt grans. Ens ha costat separar-los per trobar forats o situacions d'un contra un", va dir. Unes situacions en les quals va destacar Vukasin Rakocija. "Avui ho ha fet molt bé", va afirmar.
Per la seva banda, Álvaro Ferrer també va destacar el paper del jugador serbi. "És molt jove, és la primera vegada que surt del seu país i li ha costat adaptar-se, però avui ha fet un final de partit extraordinari", va afirmar el central defensiu del Fraikin. "Avui era vital guanyar perquè si no es posava tot molt pelut", va afegir. Ferrer va fer una crida de cara al partit davant el Chambéry: "Serà molt important i necessitem que el Palau s'ompli i animi tant o més que avui".

Publicat el 5 de març de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)