dilluns, 29 de gener del 2018

Derrota amb el temps exhaurit

Un llançament de falta trenca l'esforç d'un KH-7 que remunta cinc gols a la segona part
Xavi Mas

Un gol de falta amb el temps exhaurit va tombar el KH-7 BM Granollers en un partit amb diverses fases i en què les de Robert Cuesta havien aixecat cinc gols de desavantatge a l'últim quart d'hora. El gol de falta d'Elisabet Cesáreo va suposar el 23-24 final que va desfermar l'alegria en la banqueta visitant i que va deixar la banqueta granollerina i els ànims del Palau glaçats.
Els primers minuts van ser igualats, amb avantatges mínims de l'Aula Alimentos de Valladolid que van acabar-se amb un parcial de 4-0 de les granollerines en què van destacar Nicole Morales sota els pals i la primera línia de l'atac –Tilda Matthijs, Lora Sarandeva i Judith Vizuete–. De mica en mica, però, l'equip castellà es va anar refent, també a partir de les intervencions de la seva portera –Lourdes Guerra– i va arribar a posar-se novament per davant amb el 10-11 tot i el gol de Lora Sarandeva que conduïa al descans amb empat al marcador.
Guerra va continuar sent decisiva a l'inici de la segona part, i la seva referent ofensiva, O'Mullony, va agafar galons. Això va permetre l'Aula dominar el marcador a la segona part amb marges d'entre dos i tres gols. Aprofitant l'ansietat granollerina per retallar distàncies l'Aula va arribar a un màxim avantatge de cinc gols (16-21) a poc menys d'un quart d'hora del final.

Aquest llançament de falta d'Elisabet Cesáreo va suposar el gol de la victòria de l'Aula Alimentos de Valladolid (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Arran d'un temps mort demanat per Cuesta l'equip va fer un pas endavant en defensa –pressió molt intensa– i va posar cap en atac –a banda de cor– i l'equip va aconseguir donar emoció al final del partit amb l'empat a 22 i a 23. Però l'últim atac de l'Aula va acabar en una falta –semblava fora de temps però els àrbitres la van concedir– que Cesáreo va convertir en gol superant la tanca defensiva i a Marta Mera que estava sota els pals.

Publicat el 22 de gener de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)