dissabte, 14 d’octubre del 2017

Remuntada final per salvar un punt

El Felmar BM La Roca és el primer equip que li resta punts al líder BM Morvedre

El Felmar BM La Roca, que havia començat la temporada amb una victòria però que arrossegava tres derrotes consecutives, va donar el millor de si al partit que l'enfrontava al líder BM Morvedre i, fruit d'aquest esforç, va aconseguir ser el primer equip que li resta algun punt al conjunt valencià.
El partit va tenir una primera meitat de màxima igualtat i una segona en què el Morvedre va aconseguir escapar-se de sis gols a l'inici però que les de Ramon Plans van aconseguir remuntar per treure un empat agònic gairebé al límit del temps.
La primera meitat va ser molt igualada i amb una particularitat: cada gol de les roqueroles era respost per un altre del Morvedre i cada errada de les de Plans venia seguida per una altra del conjunt valencià. Amb aquesta dinàmica, van ser les roqueroles –les primeres a aconseguir marcar– les que van marcar la pauta, tot i que sempre amb la mínima expressió. Les de Plans van fallar algunes opcions per posar-se dos gols amunt i les valencianes van fallar opcions de posar-se al davant. Totes, menys les dues últimes de la primera meitat, i van aconseguir així arribar al descans al davant (13-14). Un contraatac de Violeta Puche i un gol de Lorena Zarco al límit del descans van ser els únics moments en què el Morvedre va anar per davant a la primera part.
L'inici de la segona part, però, va ser molt diferent. El Morvedre va aprofitar algunes errades de les roqueroles per fer un parcial de 0-4. Plans va demanar temps mort però de mica en mica les valencianes van anar obrint forat fins a aconseguir un preocupant 15-21.
La rèplica roquerola va arribar gràcies a un parcial de 4-0 (19-21), amb una defensa molt intensa i amb aturades de Lorena Ramírez. L'equip de Plans es va apropar a dos gols i va fallar diverses opcions –sis– d'apropar-se a un sol gol. En l'última jugada, amb 28-29 i possessió pel Morvedre, la Roca va recuperar la possessió i va forçar un penal i vermella a Lorena Zarco. Galamba va marcar i Ramírez va aturar l'últim llançament del Morvedre.

Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)