dissabte, 14 d’octubre del 2017

El Granollers s’endú un derbi vallesà històric

Els de Manel Blanco decanten el partit al darrer quart gràcies al major encert en el tir exterior

El CB Granollers, que no va poder jugar el partit de la primera jornada, diumenge passat, es va estrenar aquesta temporada amb victòria al partit de la segona jornada, que el va enfrontar al Lliçà d'Amunt en un derbi vallesà històric –els de Romà Cutrina juguen per primera vegada a Copa Catalunya– i molt igualat que es va decantar del cantó granollerí a l'últim quart gràcies al major encert des de la línia dels 6,75 –cinc en va aconseguir l'equip de Manel Blanco per només dos els de Cutrina.
El partit va començar amb un triple del lliçanenc Martínez, respost amb un parcial de 9-0 dels granollerins, que va començar amb un triple de Carles Homs. D'aquest 9-3 es va passar a l'empat a 9 –parcial de 0-6 del Lliçà amb triple inclòs de Zoran Frzop– i, a partir d'aquest moment, la igualtat va ser màxima.
El segon quart va començar amb empat a 17 i el Lliçà va prendre avantatge amb dos triples seguits –Lasala i Parera–, un avantatge curt però que van saber mantenir fins a arribar al descans, amb un Andrew McCarthy intimidant sota els taulers.

Sergi López, en la imatge en un partit anterior, es va lesionar al tercer quart (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En tornar dels vestidors va ser quan el Granollers va capgirar el marcador; i podia haver-ho fet amb una diferència més gran si hagués estat més encertat des de la línia de tir lliure –van fallar-ne 7 dels 12 que van llançar– però va arribar a l'inici de l'últim període amb un punt de marge (51-50) després d'arribar a tenir quatre punts d'avantatge (44-40). En aquest període es va lesionar el base del Lliçà i exjugador granollerí Sergi López, que no va poder tornar a pista –es va fer un tall molt profund a la cama.
Un triple de Layana va posar el 54-50 al marcador tot just començar el darrer període; el Lliçà va aconseguir empatar a 54 poc després, però quatre triples més –dos de Vázquez, un de Serra i un altre de Layana– van decantar la balança del cantó dels de Manel Blanco.

Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)