dimarts, 25 d’octubre del 2016

L’entrenador cooperatiu

L'osonenc Joan Arumí intenta relacionar cooperació i competició en un llibre

Xavi Mas

En l'esport no tot és guanyar. Sí que en sol ser l'objectiu, però hi ha maneres i maneres d'arribar a una victòria. I això és el que ha volgut demostrar l'osonenc Joan Arumí –entrenador d'un equip de minibàsquet femení a Sant Julià de Vilatorta i professor del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UVic– a través d'un llibre, que es va presentar a La Gralla el dijous passat i que sorgeix de la seva tesi doctoral, en la qual intentava relacionar la cooperació amb la competició.
El llibre neix d'un estudi que Arumí va fer l'any 2011, quan era entrenador d'un equip de nois de 13 anys del CB Vic, i que el va portar a gravar i transcriure les converses postpartit al vestidor, per veure l'evolució del comportament dels seus jugadors aplicant la fórmula de l'entrenador cooperatiu. "Encara és l'hora que es demostri que un entrenador autoritari assoleix millors resultats que un entrenador cooperatiu", va afirmar un Arumí, que acaba el llibre amb una conclusió: "He après a escoltar".

Joan Arumí, en primer terme, va explicar la seva teoria de l'entrenador cooperatiu acompanyat de Manel Blanco (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
La presentació del llibre, molt amena i amb molta participació per part del públic assistent, va comptar amb la presència de l'entrenador del CB Granollers, Manel Blanco, amic d'Arumí. Blanco va ajudar Arumí a extreure l'essència del contingut del llibre, va aportar la seva experiència a les banquetes i va ajudar a dinamitzar una xerrada que va tenir l'eix principal de la conversa en els valors i els comportaments, emmarcant l'esport com una manera més d'educar les persones.

Publicat el 24 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada