dijous, 3 de desembre del 2015

Mal partit, gran resultat

El Recanvis Gaudí CB Mollet venç el Salt en un partit ple d'errades i es manté líder

Després de tancar la primera volta amb victòria davant el CB Quart –victòria que li va valer el liderat en solitari– el Recanvis Gaudí CB Mollet va començar la segona volta tal com havia començat i acabat la primera: amb victòria. El resultat final (69-50) va ser una mica enganyós i, sens dubte, el millor d'un partit ple d'imprecisions que va guanyar l'equip que menys errades va cometre, el Mollet d'Àlex Coma, que es manté líder en solitari amb nou victòries i una derrota.
El Mollet va dominar el marcador des de la cistella inicial d'Albert Ferrer però va ser un partit esbojarrat, ràpid i amb molt poc encert en el llançament que va fer que el marcador quedés molt esquifit. Va ser un dels partits amb més llançaments triples intentats, i segurament fallats –6 triples de 26 intents per part molletana i 6 de 33 per part del Salt–. De fet, els de Coma van obrir el primer forat al marcador després de tres triples seguits –del 8-5 al 17-5– mentre el Salt s'entossudia a provar-ho també però sense tanta sort –deu triples fallats al primer quart, cinc dels quals consecutius.

Albert Ferrer (dorsal 4) defensa Guillem Planas dins la zona (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Un parcial d'11-1 als últims cinc minuts del primer quart van permetre al Mollet afrontar el segon quart amb 13 punts de marge (19-6), diferència que es va mantenir estable fins a l'últim minut i mig abans del descans, en què el Salt va fer un parcial de 0-5 per marxar als vestidors només set punts per sota (29-22).
El Mollet es va tornar a escapar a l'inici del tercer quart amb un parcial de 8-0. Al Salt li costava encistellar –va aconseguir la seva primera cistella a quatre minuts del final d'aquest període– i, malgrat tot, va arribar a posar-se a sis punts (39-33). Però va seguir obstinat en el llançament exterior, sense encert, i el Mollet, de mica en mica, va anar augmentant l'escletxa al marcador intercalant encerts i pífies. A la desesperada el Salt va continuar fallant per arribar al 69-50 definitiu.

Publicat el 30 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)