dijous, 3 de desembre del 2015

El Fraikin, a la fase de grups

Els de Carlos Viver dominen tot el partit, acaben perdent de dos i fan valer la renda de l'anada
El Fraikin BM Granollers repetirà una temporada més a la fase de grups de la Copa EHF. L'avantatge de vuit gols (29-21) que els de Carlos Viver van aconseguir al partit d'anada al Palau d'Esports de Granollers –diumenge passat– va ser suficient per acabar passant l'eliminatòria malgrat la derrota de dos gols a terres noruegues aquest diumenge en la tornada (28-26). Tot i la derrota, els granollerins van anar gairebé tot el partit per davant, mantenint en tot moment l'Arendal a ratlla malgrat que l'arbitratge de la parella finlandesa va ser molt permissiu amb els noruecs –pel que fa al contacte en defensa– i molt rigorós amb els granollerins, que van rebre molts cops rarament penalitzats.
Dijous, a les 11 del matí, tindrà lloc a Viena el sorteig d'una fase de grups que, com la temporada passada, dividirà els 16 equips que resten en competició –Anaitasuna i Granollers com a representants estatals– en quatre grups de quatre equips en una competició que es jugarà en format de lligueta a doble volta.
Els de Viver van començar manant, amb un gol de Valadao i dues bones defenses que van conduir al 0-2 en un contraatac de Marc Garcia. Poc després del minut cinc els granollerins ja guanyaven de tres gols (1-4) però dos gols seguits de Jöndal –un de penal després de l'exclusió de Figueras– van situar l'Arendal a un gol. Valadao i Resina van tornar a situar els granollerins amb tres gols de marge (3-6), diferència que es va mantenir fins al 4-7.

Els jugadors i tècnics del Fraikin moments abans de començar el partit a Noruega (Fotografia: MIREIA CAMMANY)
A partir d'aquest moment van arribar un seguit d'errades en atac del Fraikin –pèrdues de pilota, llançaments fallats i faltes no xiulades– i l'Arendal ho va aprofitar per posar-se per primera vegada al davant (8-7), gràcies a un parcial de 4-0 –aprofitant una superioritat numèrica per l'exclusió de Marc Garcia–. Viver va aturar el joc (minut 21) i, acte seguit, els granollerins van tornar el parcial als noruecs per situar el Fraikin de nou tres gols amunt (8-11) –contraatac de Mamadou Gassama que va quedar estès al terra després de rebre una empenta no penalitzada pels àrbitres. Faltaven cinc minuts per arribar al descans i el Fraikin va seguir forçant la màquina amb tres gols seguits –Teixeira de penal i dos d'Álex Márquez– que li van donar el màxim avantatge de tot el partit (9-14). L'Arendal veia perillar la remuntada i, abans del descans, va canviar a una defensa mixta sobre Cañellas i Valadao que va entorpir l'atac granollerí. Les aturades del porter Medhus i dos contraatacs de Vidovic i Köpp van situar la diferència en tres gols a la mitja part.
La permissivitat arbitral s'accentua
L'Arendal necessitava reaccionar i a l'inici de la segona meitat va obligar Viver a tornar aturar el joc molt aviat –minut 3:30–. Dues aturades més de Medhus, les canonades de Köpp des de la llarga distància i un parell de ràpids contraatacs van posar l'empat a 14 al marcador. Cañellas, després del temps mort, va permetre al Fraikin seguir per davant però l'Arendal va tornar a capgirar el marcador amb gols de Vidovic i Köpp.
Köpp estava fent molt mal des dels nou metres i Viver va canviar Sastre per Bombóm Almeida, que va començar amb bon peu aturant-li un llançament a Pedersen. Els granollerins es van tornar a posar per davant i, després de l'empat a 17, van situar-se de nou a tres gols (17-20) amb contraatacs de Figueras i Resina. L'Arendal va intensificar encara més els contactes defensius –Marc Garcia i Márquez van rebre forts cops sense penalització pels locals– i va aconseguir capgirar de nou el marcador amb penals i contraatacs. Amb el temps a favor, els granollerins van deixar passar els minuts i els noruecs es van rendir a l'evident eliminació.

Publicat el 30 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)