dijous, 5 de febrer del 2015

El Mollet, de penal, salva un punt en el derbi molletà

Tot i ser novell en la categoria, el Molletenca sembla que li té la mida presa al Mollet aquesta temporada; al partit d’anada, al municipal de la Zona Sud, els d’Antoni Filgaira van derrotar els d’Albert Cámara per 2-1 i, si no hagués estat per un penal al minut 87, aquest diumenge s’haurien endut també la victòria del municipal Germans Gonzalvo. Unes mans del lateral dret del Molletenca Jairo dins l’àrea les va fer bones Cristian des del punt fatídic per salvar un punt a última hora.
L’empat dels de Cámara, el tercer consecutiu, deixa el Mollet a mitja taula –vuitè– a deu punts del Granollers –líder–, mentre que el Molletenca es manté en zona de perill amb 22 punts.
El partit no va ser gens agraït, tot i que el vent tampoc hi va ajudar. El Mollet va ser qui més va intentar jugar la pilota però no va estar gens precís i el partit es va convertir en un seguit d’anades i vingudes sense arribar a bon port. Xuts llunyans desviats, o fluixos aturats per Yamandú –el més clar va ser obra de Peke pels volts de la mitja hora de partit–, van ser tot el bagatge ofensiu dels de Cámara a la primera part. El Molletenca en canvi, va avisar al minut set, amb un xut d’Édgar des de fora l’àrea –després d’un refús defensiu– que va sortir fregant el travesser, i amb un altre de Jordi Fernàndez, al minut 25, que va sortir arran del pal dret de la porteria de Pol Flores.

El jugador del Mollet Adrián Padilla pressionat per un jugador del Molletenca (Fotografia: JAIME BLANCO)
BALL TÀCTIC DESPRÉS DEL GOL DEL MOLLETENCA
Tot just començar la segona part una jugada per la banda dreta del Molletenca la va culminar Agustín amb un xut creuat que Flores no va poder aturar. Amb el 0-1, Cámara va arriscar posant més efectius al davant i deixant una defensa de tres mentre Filgaira feia tot el contrari –defensa de cinc–. El Mollet va guanyar profunditat amb l’entrada de Biyong però va buscar l’empat amb més ganes que no pas encert. Amb el vent a favor va errar moltes passades, amb pilotes perdent-se per la línia de fons o per la banda sense que ningú pogués arribar a controlar-les. Només una centrada xut d’Arroyo –enverinada pel vent–, que es va estavellar a la creueta, va portar perill abans de la jugada que va suposar el penal i l’empat.

Publicat el 2 de febrer de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)