dimarts, 24 de febrer de 2015

El Fraikin BM Granollers s'endú de Sant Petersburg una victòria valuosa

Els de Carlos Viver fan uns primers vint minuts espectaculars, sobretot defensivament, i trenquen el partit amb un parcial de 0-7
Després de cedir un empat a casa contra el Team Tvis Holstebro (28-28) la setmana passada era vital pel Fraikin BM Granollers aconseguir la victòria a la pista del Sant Petersburg i els homes de Carlos Viver no van fallar. Amb una primera meitat espectacular en tasques defensives i una segona contemporitzant i aguantant la pressió de l’intent de remuntada rus, els granollerins es van endur la victòria per cinc gols de diferència, 22 a 27, i comparteixen liderat amb l’equip danès, que dissabte es va imposar al Constanta romanès –proper rival dels granollerins– per 34 a 28.
La gran feina de tota la línia defensiva a la primera meitat, sumada a l’efectivitat en atac i les aturades de Dimitrije Pejanovic –catorze aturades, deu de les quals a la primera partvan deixar l’equip rus en només sis gols en arribar al descans –tres passat el minut 20–. En aquest partit, a més, Ferran Solé va aconseguir el gol 3.000 en competició europea del BM Granollers –el 4-11.

Nicklas Grundsten va arribar als 50 gols a Europa (Fotografia: Stanislav Fedorov)
Els dos equips van començar fallant els primers atacs –una pèrdua de pilota, un pal de Grundsten en contraatac i una aturada de Shitsko per part granollerina i una pèrdua de pilota i una aturada de Pejanovic per part russa–.  Taras Dryapochko va marcar el primer gol del partit, i aquest va ser l’únic avantatge de tot el partit a favor del Sant Petersburg. David Resina, recollint el rebot d’un refús de Shitsko a Álvaro Ruiz, va fer l’empat i dues aturades seguides de Pejanovic van ser el preludi del primer avantatge granollerí, aconseguit per Nicklas Grundsten.
UN MUR A LA DEFENSA I SOTA ELS PALS
Fins l’empat a tres, l’intercanvi d’aturades, pèrdues i gols va mantenir l’equip rus al partit però, després de desaprofitar la primera exclusió del partit –Gleb Kalarash– el Fraikin va fer un parcial de 0-7 que va trencar el partit.
La defensa 6-0 granollerina, intensa i vasculant perfectament per no deixar forats, va aconseguir tallar moltes passades al pivot i forçar pèrdues de pilota que van permetre sortir amb ràpids contraatacs. I menció especial també per a Pejanovic, que passat el minut 20 de partit acumulava un encert sota els pals superior al 70%.

David Resina va ser el màxim golejador del Fraikin (Fotografia: XAVI MAS)
Una canonada d’Álvaro Ruiz a la base del pal va ser l’inici del parcial de 0-7 que el tècnic rus, Konstantin Andreenko, va intentar aturar amb un temps mort pels volts del minut 18 amb el marcador 3 a 6. Pejanovic acabava d’aturar dos llançaments més des de la llarga distància i Resina havia culminat les accions a la contra.
Però el temps mort no va reactivar l’equip rus, que va seguir estavellant-se en el bloc defensiu dels de Viver i en Pejanovic. Toledo, Del Arco (2) i Solé de penal, van posar el 3 a 10 al marcador després de deixar el Sant Petersburg durant més de deu minuts sense marcar.
Després del 4-10, Ferran Solé va aconseguir el gol 3.000 del BM Granollers en el còmput general de les competicions europees. L’avantatge encara va créixer fins als vuit gols (6-14) en arribar al descans. Però en la represa el Sant Petersburg no podia empitjorar més; va començar a atacar amb més velocitat en la circulació de pilota i va començar a retallar les distàncies.
Els de Viver tenien força controlat el partitrendes entre 4 i 5 golsfins que Grundsten va marcar el seu gol 50 en competició europea. Després el Sant Petersburg, amb un parcial de 4-0 es va posar a dos gols, 22-24, però Del Arco en una contra va sentenciar la victòria. Després una nova aturada de Pejanovic i els gols de Toledo i Solé van posar el 22-27 definitiu al marcador.

L'expedició granollerina va celebrar la victòria amb un espectador especial, Viatcheslav Atavin (Fotografia: XAVI MAS)

Els protagonistes

El post-partit:

Ens ha sortit una primera meitat rodona. (Carlos Viver)
Al final del partit Carlos Viver no podia amagar la satisfacció per la victòria i, sobretot, per l’esforç que havia fet l’equip. “Podria afirmar que la primera meitat, sobretot a nivell defensiu, ha estat la millor des de començament de temporada”, va afirmar el tècnic a peu de camp. “Ens ha sortir una primera meitat rodona i sabíem que la segona part seria més complicada, i així ha estat”, va seguir explicant. “A la segona part s’ha vist l’autèntic nivell del Sant Petersburg, amb circulacions més ràpides de pilota, i això ens ha complicat la feina defensiva”, motiu pel qual l’equip rus, que va millorar en atac, va retallar distàncies. “Com en tots els partits i en tots els equips, hem tingut una petita davallada que hem sabut superar novament des del bon treball defensiu”. Aquesta victòria, segons Viver, “fa bo l’empat de la primera jornada, veient la resta de resultats”, va finalitzar.
Per la seva banda Pejanovic va reconèixer que l’equip havia patit a la segona. “La competició cada tres dies és molt exigent. Estàvem fosos però ens n’hem sortit”, va dir.

Carlos Viver felicita als jugadors després de la victòria (Fotografia: XAVI MAS)

Publicat el 23 de febrer de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada