dimarts, 7 de novembre del 2017

El Bera Bera supera el KH-7 a base de transicions ràpides

Les pèrdues de pilota penalitzen excessivament el bon partit de les de Robert Cuesta

El KH-7 BM Granollers va perdre a la pista del Super Amara Bera Bera per 31 a 19 en un resultat que es podria considerar enganyós vist el joc de l'equip que entrena Robert Cuesta. Les granollerines van defensar bé en les accions d'atac posicional de les basques i va moure la pilota amb criteri en atac, però les pèrdues de pilota van permetre al Bera Bera explotar una de les seves armes preferides com és el contraatac.
L'encert de Leyre Aramendía i Alba Menéndez van permetre al Bera Bera manar al marcador des del primer minut –parcial de 3-0 d'entrada– mentre les granollerines intentaven eixugar el desavantatge a partir dels gols de Fanny Monrós des de la llarga distància o amb la combinació amb Kaba Gassama al pivot. A partir del 4-3 el Bera Bera va dominar sempre el marcador amb marges superiors als dos gols, estirant de nou l'escletxa als últims minuts abans del descans, just després d'un temps mort demanat per la seva entrenadora, Montse Puche –de l'11-9 es va passar al 15-10.

La granollerina Carmen Prelchi lluita una pilota amb la jugadora del Bera Bera Judith Sans en una acció de la segona part (Fotografia: JUAN ANTONIO GARAIKOETXEA / SUPER AMARA BERA BERA)
En tornar dels vestidors el KH-7 va fer els pitjors minuts de tot el matx; no va ser capaç de marcar fins passat el minut 8 i els gols de Menéndez i Aramendía portaven a un parcial de 5-0 (18-10) –parcial de 6-0 sumat a l'últim gol local de la primera meitat–. Al minut 12 de la segona meitat Cuesta ja havia gastat els seus dos temps morts però l'avantatge local ja era insalvable (22-12). Les aturades d'Andrea de la Torre primer, i de Nicole Morales després, no van ser suficients per aturar un equip que continuava fent mal en les transicions ràpides pel mal replegament defensiu de les de Cuesta. Tres gols seguits de Kaba Gassama van permetre al KH-7 baixar per sota dels 10 gols de desavantatge però després Sílvia Lladró –que va jugar els últims minuts– va mantenir l'encert a la porteria que havia tingut Merche Castellanos durant tot el partit, aspecte clau per explicar els escassos 19 gols del KH-7.

Publicat el 6 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)