dijous, 3 de desembre del 2015

El Fraikin, a la fase de grups

Els de Carlos Viver dominen tot el partit, acaben perdent de dos i fan valer la renda de l'anada
El Fraikin BM Granollers repetirà una temporada més a la fase de grups de la Copa EHF. L'avantatge de vuit gols (29-21) que els de Carlos Viver van aconseguir al partit d'anada al Palau d'Esports de Granollers –diumenge passat– va ser suficient per acabar passant l'eliminatòria malgrat la derrota de dos gols a terres noruegues aquest diumenge en la tornada (28-26). Tot i la derrota, els granollerins van anar gairebé tot el partit per davant, mantenint en tot moment l'Arendal a ratlla malgrat que l'arbitratge de la parella finlandesa va ser molt permissiu amb els noruecs –pel que fa al contacte en defensa– i molt rigorós amb els granollerins, que van rebre molts cops rarament penalitzats.
Dijous, a les 11 del matí, tindrà lloc a Viena el sorteig d'una fase de grups que, com la temporada passada, dividirà els 16 equips que resten en competició –Anaitasuna i Granollers com a representants estatals– en quatre grups de quatre equips en una competició que es jugarà en format de lligueta a doble volta.
Els de Viver van començar manant, amb un gol de Valadao i dues bones defenses que van conduir al 0-2 en un contraatac de Marc Garcia. Poc després del minut cinc els granollerins ja guanyaven de tres gols (1-4) però dos gols seguits de Jöndal –un de penal després de l'exclusió de Figueras– van situar l'Arendal a un gol. Valadao i Resina van tornar a situar els granollerins amb tres gols de marge (3-6), diferència que es va mantenir fins al 4-7.

Els jugadors i tècnics del Fraikin moments abans de començar el partit a Noruega (Fotografia: MIREIA CAMMANY)
A partir d'aquest moment van arribar un seguit d'errades en atac del Fraikin –pèrdues de pilota, llançaments fallats i faltes no xiulades– i l'Arendal ho va aprofitar per posar-se per primera vegada al davant (8-7), gràcies a un parcial de 4-0 –aprofitant una superioritat numèrica per l'exclusió de Marc Garcia–. Viver va aturar el joc (minut 21) i, acte seguit, els granollerins van tornar el parcial als noruecs per situar el Fraikin de nou tres gols amunt (8-11) –contraatac de Mamadou Gassama que va quedar estès al terra després de rebre una empenta no penalitzada pels àrbitres. Faltaven cinc minuts per arribar al descans i el Fraikin va seguir forçant la màquina amb tres gols seguits –Teixeira de penal i dos d'Álex Márquez– que li van donar el màxim avantatge de tot el partit (9-14). L'Arendal veia perillar la remuntada i, abans del descans, va canviar a una defensa mixta sobre Cañellas i Valadao que va entorpir l'atac granollerí. Les aturades del porter Medhus i dos contraatacs de Vidovic i Köpp van situar la diferència en tres gols a la mitja part.
La permissivitat arbitral s'accentua
L'Arendal necessitava reaccionar i a l'inici de la segona meitat va obligar Viver a tornar aturar el joc molt aviat –minut 3:30–. Dues aturades més de Medhus, les canonades de Köpp des de la llarga distància i un parell de ràpids contraatacs van posar l'empat a 14 al marcador. Cañellas, després del temps mort, va permetre al Fraikin seguir per davant però l'Arendal va tornar a capgirar el marcador amb gols de Vidovic i Köpp.
Köpp estava fent molt mal des dels nou metres i Viver va canviar Sastre per Bombóm Almeida, que va començar amb bon peu aturant-li un llançament a Pedersen. Els granollerins es van tornar a posar per davant i, després de l'empat a 17, van situar-se de nou a tres gols (17-20) amb contraatacs de Figueras i Resina. L'Arendal va intensificar encara més els contactes defensius –Marc Garcia i Márquez van rebre forts cops sense penalització pels locals– i va aconseguir capgirar de nou el marcador amb penals i contraatacs. Amb el temps a favor, els granollerins van deixar passar els minuts i els noruecs es van rendir a l'evident eliminació.

Els protagonistes

Publicat el 30 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria sense brillar

El Granollers s'imposa al Morell amb un gol olímpic de Didi i una rematada de Zamorano 
Eduard Batlles

L'Esport Club Granollers va superar el Morell per 2 gols a 0 en un partit en què cap dels conjunts va saber imposar-se en el joc. El Granollers va sortir més intens i va avançar-se ràpid, però a la segona va ser el Morell qui va tenir minuts de domini i alguna ocasió clara per fer l'empat. Zamorano, des de la frontal de la petita, va sentenciar el matx.
Un gol olímpic de Didi al minut 5 va servir al Granollers per avançar-se en el marcador i respirar tranquil durant pràcticament tota la primera meitat. Els jugadors entrenats per Albert Garcia i Víctor Vera van anar baixant, de mica en mica, la línia de pressió, i en els últims minuts de la primera meitat, el Morell es va acostar amb més perill a la porteria defensada per José Ortega, que va aturar un un contra un just abans del descans.

El jugador del Granollers Ricky agafa de la samarreta el jugador del Morell Prince (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
A la segona, els tarragonins van fer un pas endavant, però totes les jugades acabaven refusades per una defensa molt ben col·locada. Zamorano i Font refusaven moltes centrades de cap, i Suárez tallava un bon grapat de pilotes dins l'àrea. La parella atacant Cano-Bauli va tenir tres ocasions per fer el 2 a 0, però la gana habitual de davanter els va jugar una mala passada. El Morell va tenir les seves millors ocasions entre el minut 70 i el 80. Un xut des de fora l'àrea que va aturar Ortega va ser una de les ocasions més clares del Morell en aquests minuts. El Granollers va tenir opcions al contraatac per fer el 2 a 0, però va ser en un córner quan va arribar la sentència. El central del Morell va refusar la pilota molt malament i l'esfèrica va quedar morta als peus de Zamorano, que va xutar amb força per superar Miki. A la desesperada, el Morell va tenir dues ocasions molt clares des de l'àrea petita, però Saddik les va enviar als núvols. 
Amb la victòria, el Granollers se situa tercer i en posicions de play-off d'ascens. El Terrassa serà el proper rival, d'aquí 15 dies al camp del carrer Girona.

Els protagonistes

Publicat el 30 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Mal partit, gran resultat

El Recanvis Gaudí CB Mollet venç el Salt en un partit ple d'errades i es manté líder
Xavi Mas

Després de tancar la primera volta amb victòria davant el CB Quart –victòria que li va valer el liderat en solitari– el Recanvis Gaudí CB Mollet va començar la segona volta tal com havia començat i acabat la primera: amb victòria. El resultat final (69-50) va ser una mica enganyós i, sens dubte, el millor d'un partit ple d'imprecisions que va guanyar l'equip que menys errades va cometre, el Mollet d'Àlex Coma, que es manté líder en solitari amb nou victòries i una derrota.
El Mollet va dominar el marcador des de la cistella inicial d'Albert Ferrer però va ser un partit esbojarrat, ràpid i amb molt poc encert en el llançament que va fer que el marcador quedés molt esquifit. Va ser un dels partits amb més llançaments triples intentats, i segurament fallats –6 triples de 26 intents per part molletana i 6 de 33 per part del Salt–. De fet, els de Coma van obrir el primer forat al marcador després de tres triples seguits –del 8-5 al 17-5– mentre el Salt s'entossudia a provar-ho també però sense tanta sort –deu triples fallats al primer quart, cinc dels quals consecutius.

Albert Ferrer (dorsal 4) defensa Guillem Planas dins la zona (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Un parcial d'11-1 als últims cinc minuts del primer quart van permetre al Mollet afrontar el segon quart amb 13 punts de marge (19-6), diferència que es va mantenir estable fins a l'últim minut i mig abans del descans, en què el Salt va fer un parcial de 0-5 per marxar als vestidors només set punts per sota (29-22).
El Mollet es va tornar a escapar a l'inici del tercer quart amb un parcial de 8-0. Al Salt li costava encistellar –va aconseguir la seva primera cistella a quatre minuts del final d'aquest període– i, malgrat tot, va arribar a posar-se a sis punts (39-33). Però va seguir obstinat en el llançament exterior, sense encert, i el Mollet, de mica en mica, va anar augmentant l'escletxa al marcador intercalant encerts i pífies. A la desesperada el Salt va continuar fallant per arribar al 69-50 definitiu.

Els protagonistes

Publicat el 30 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)