dimecres, 29 de gener del 2020

La festa del bàsquet català enlluerna Granollers

L'AllStar de Copa Catalunya torna a omplir les grades del pavelló del carrer Girona
Xavi Mas

La festa anual que la Federació Catalana de Basquetbol organitza des de fa quatre temporades va desembarcar aquest cap de setmana a Granollers. L'AllStar de la Copa Catalunya –la primera categoria del bàsquet català– arribava enguany a la seva quarta edició i ho feia per omplir de nou el pavelló de bàsquet del carrer Girona, com en les èpoques enyorades en què el CB Granollers jugava a l'ACB.
Espectacle de música i llums en les presentacions dels equips –al més pur estil de l'NBA–, ampli dispositiu de mitjans i un pavelló ple a vessar per veure, dissabte, el partit de les estrelles de la Copa Catalunya masculina i el concurs d'esmaixades, i diumenge, el corresponent a la Copa Catalunya femenina i el concurs de triples. Una festa del bàsquet català que, a més de portar espectacle arreu del país –Cornellà, Sabadell, Manresa, i ara Granollers–, també volia ser un reconeixement als clubs –28 en el cas de la categoria masculina i 14 en el de la femenina– que cada any dignifiquen la màxima categoria del bàsquet català i que es va materialitzar al descans d'ambdós partits.

Marc Subirachs del CB Granollers -a l'esquerra- i Marc Rabaseda (Lliçà d'Amunt), de costat, amb la grada del pavelló del carrer Girona plena a vessar (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Dissabte, després de l'espectacular presentació dels equips va començar el duel entre l'equip format per jugadors dels equips del grup 1 de Copa Catalunya –entre els quals hi ha el CB Granollers Blockchain BCN-AP, el Recanvis Gaudí CB Mollet B, el Ripotrans Lliçà d'Amunt i el Sant Gervasi– i del grup 2. L'equip del grup 2, en un partit de marcat to ofensiu –com marca la tradició– es va imposar al del grup 1 (80-97) on hi van ser presents Marc Subirachs (Granollers), Marc Rabaseda (Lliçà) i Jordi Serra (Mollet B) –José Manuel Coego, representant del Sant Gervasi, no va poder jugar per problemes a l'esquena–. Luis González, del Sant Cugat del grup 2, va ser escollit millor jugador. Després, al concurs d'esmaixades, el jugador del CB Granollers Carles Homs va arribar a la final, juntament amb Jordi Puig, del CB Ripollet, que és qui es va acabar imposant, tot i alguna discordança entre públic i jurat –entre els quals s'hi trobaven els exjugadors granollerins Joan Chichi Creus i Òscar Cervantes.
Diumenge, en el torn de les noies, l'equip de la conferència sud es va imposar per 69 a 66 en un partit en què Marta Guerrero de l'Unilever Viladecans va ser escollida millor jugadora. Nairin de la Torre, del Lima Horta, es va imposar a Pilar Comella, del CB Lleida al concurs de triples, repetint la victòria que ella mateixa havia aconseguit a Manresa la temporada passada.

Publicat el 27 de gener de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada