divendres, 12 d’abril del 2019

El Liberbank Cuenca deixa el Fraikin fora de la final

Als quarts de final els d'Antonio Rama derroten l'Ademar per primer cop aquesta temporada

El gran partit realitzat pel Fraikin BM Granollers als quarts de final, davant l'Abanca Ademar León, feia pensar que l'equip tenia opcions d'arribar a la final i assegurar-se així la seva participació a Europa la temporada vinent. Però les bones sensacions es van esfumar massa aviat al partit de semifinals contra el Liberbank Cuenca i, tot i provar-ho fins al final, remuntar-li els set gols de desavantatge amb què van arribar al descans va ser impossible.
El camí per ser a Europa, doncs, queda restringit a la classificació a la lliga. Una lliga que tornarà a escena el 20 d'abril, precisament al pavelló municipal El Sargal de Conca, on els d'Antonio Rama hauran de sobreposar-se a la derrota de dissabte i buscar una victòria contra el seu botxí a la Copa i actual sisè classificat de la lliga, just per darrere del Fraikin.
A diferència del partit de quarts de final, la semifinal contra el Cuenca es va torçar molt aviat. L'intercanvi de gols inicial, favorable al Fraikin, es va trencar a partir del minut 7, amb un parcial de 6-1 del Cuenca –es va passar del 2-3 a favor del Fraikin al 8-4 a favor del conjunt de Lidio Jiménez–. Rama va aturar el partit al minut 13. Poc després, el Fraikin va veure com un parcial de 5-0 feia escapar les opcions de victòria (14-6, min. 23).

Mamadou Gassama intenta superar el porter del Liberbank Cuenca, Leo Maciel, amb un llançament amb rosca. L'extrem granollerí va ser el màxim golejador del partit (Fotografia: RFEBM / J.L. RECIO)
A la segona part el Fraikin ho va intentar tot, i va semblar que podia fer l'impossible, però amb 24-21 al marcador i cinc minuts al davant, va perdre tres atacs seguits per posar-se a només dos gols –dues faltes en atac i un llançament d'Oswaldo aturat per Leo Maciel– i el Cuenca ja no va tornar a fallar.
PARTIDÀS CONTRA L'ADEMAR LEÓN
Al partit de quarts de final es va poder veure un Fraikin amb ganes de vèncer un equip amb qui havien perdut els dos partits de lliga, i això va quedar ben palès des de l'inici. El bon treball defensiu va tornar a ser clau. A aquest bon treball defensiu s'hi va sumar un gran encert en atac i la bona aportació sota els pals; malgrat que les dades de Bombom Almeida no van ser gaire destacades, seva va ser l'aturada que va permetre al Fraikin posar-se al davant al marcador definitivament –4-5, aconseguit per Antonio García–. I les de Marc Guàrdia, a la segona part –va fregar el 50% d'encert– van fer que als de Rafa Guijosa se'ls fes la porteria molt petita.
El Fraikin, que havia començat marcant, es va tornar a posar per davant gràcies a un parcial de 0-4 –del 4-3 al 4-7– amb aportació d'Almeida, recuperacions defensives i gols d'Antonio García, Oswaldo Maestro –va fer cinc de cinc– i Mamadou Gassama. Tot i demanar temps mort, Guijosa no va poder canviar el rumb del seu equip, que va arribar a perdre de cinc gols (6-11 i 7-12) a la primera meitat i que es va apropar als tres del descans gràcies a les aturades de Dino Slavic.
A la segona part Rama va repartir minuts però l'equip va continuar responent. Álex Márquez va brillar en atac, mantenint l'encert del brasiler a la primera part, i Vukasin Rakocija, tot i no destacar en la faceta golejadora, va aportar minuts perquè pogués descansar Pol Valera. Guijosa va aturar el partit al llindar del 40 (15-21) i es va veure obligat a tornar-lo a aturar passat el 46 (18-26). El Fraikin va resoldre bé qualsevol de les alternatives defensives que va proposar l'entrenador de l'Ademar i es va tancar defensivament, de tal manera que els lleonesos tan sols van aconseguir marcar-ne 10. El recital va ser majúscul i l'objectiu es veia més proper. Dissabte, però, l'equip no va poder donar-li continuïtat.

L'equip cadet es proclama campió de la Minicopa

El club granollerí no va tornar del tot amb les mans buides de terres alacantines perquè l'equip cadet va aconseguir classificar-se per jugar la final de la Minicopa i, a més, va aconseguir proclamar-se'n campió, en derrotar el cadet de l'Ademar León per 19 a 25. D'aquesta manera l'equip que entrena Pablo Larrumbide, amb Sergi Ginesta i Mamadou Gassama d'assistents, recupera el tron que havia perdut la temporada passada, quan va arribar a la final però la va perdre –havia guanyat també l'edició de 2016/2017.

El jugador Marc Bermúdez va marcar el gol que tancava el marcador (Fotografia: RFEBM / J.L. RECIO)
A la final l'equip granollerí es va posar al davant de seguida però l'Ademar no va permetre que s'escapés al marcador, i va arribar al descans amb un gol de marge (11-12). La segona part també va ser molt igualada però als últims minuts els granollerins van fer un parcial definitiu. Els de Larrumbide van arribar a la final immaculats, guanyant de forma clara el Puente Genil (44-18), el Cuenca (10-30) i el Logroño (43-19). Gerard Domingo va ser escollit millor jugador de la final.

Publicat el 8 d'abril de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)