dijous, 11 de maig del 2017

El Granollers evita el descens directe amb una victòria agònica

Xavi Mas

El CB Granollers va evitar el descens directe en vèncer, en l'últim partit de lliga, al Grup Barna per 52 a 36 en un final de partit agònic a cara o creu. Qui perdia el partit perdia la categoria i qui guanyava evitava el descens i accedia a la promoció de permanència, i el partit va ser tens i amb nervis fins a l'últim segon.
Les granollerines, que havien perdut de 14 en l'anada, necessitaven guanyar per aquesta diferència, i van dominar el partit des del començament, ampliant de mica en mica les diferències. El Grup Barna va aconseguir arribar al descans cinc punts per sota gràcies a tres triples –dos de Bereziartúa i un de Mariscal.

Marta Torruella condueix una jugada d'atac durant el partit de dissabte (Fotografia: JÚLIA RIU)
En tornar del descans el factor desequilibrant va ser l'aportació de Mar Ibern, que va aconseguir 20 punts, tots entre el tercer i el quart períodes. Les granollerines van començar l'últim quart amb 11 punts de marge però el Grup Barna es va posar a set amb un parcial de 0-4. Cinc punts seguits de Belén Martínez van tornar a donar opcions a les granollerines i Ibern va rematar la feina, amb cistelles o faltes personals. En l'últim atac el Grup Barna va aconseguir un triple que les situava a 14 punts, però era insuficient i Ibern va aconseguir una última falta per arrodonir la victòria.