divendres, 9 de desembre del 2016

Torna el domini africà al Cros

El kenyà Titus Kipjumba Mbishei s'imposa a Emmanuel Bor al 50è Cros Internacional Ciutat de Granollers
Xavi Mas

Tres coses van destacar al 50è Cros Internacional Ciutat de Granollers; la primera, una dada per a la història, com va ser el primer podi en categoria femenina per a una atleta del Club Atlètic Granollers –el va aconseguir Laia Andreu–. La segona, el retorn del domini africà –en l'edició d'enguany va guanyar el kenyà Titus Kipjumba Mbishei– en la prova absoluta masculina després de la victòria de l'any passat de Carles Castillejo, i la tercera, l'elevada participació, amb gairebé 1.700 participants entre totes les categories.
Capítol a banda va merèixer la pluja; després de l'aigua caiguda a primera hora del matí, que va estovar el terreny, el temps va respectar els atletes fins a la cursa absoluta masculina. Allà els atletes van haver de patir un intens però curt aiguat i, poc després de l'entrega de premis, la pluja més forta la van patir els nens i nenes de les categories més petites –alevins, benjamins i prebenjamins.

Poc després de donar-se el tret de sortida els atletes del FC Barcelona Marc Alcalà i Mohamed Zarhouni van posar-se per davant. Zarhouni –a la dreta de la imatge– va acabar tercer de la cursa i va guanyar en la categoria promesa           (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
La cursa absoluta masculina, sobre una distància total de 10 quilòmetres –cinc voltes a un circuit de dos quilòmetres– es va trencar ben aviat; quan encara no s'havia completat la primera volta al circuit els dos atletes kenyans van imposar un fort ritme que gairebé ningú va poder seguir; Titus Kipjumba Mbishei i Emmanuel Bor es van destacar al capdavant i van passar per primera vegada per la línia d'arribada amb uns metres d'avantatge respecte a Mohamed Zarhouni i Marc Alcalà. De mica en mica, però, les distàncies es van anar incrementant i el català del FC Barcelona, més especialitzat en proves de mig fons, va anar cedint terreny, i va deixar tot sol el seu company d'equip Zarhouni en la persecució dels kenyans. En l'últim tram de baixada abans d'entrar a les pistes d'atletisme Mbishei va apujar el ritme i l'actual subcampió de la Mitja Marató, Emmanuel Bor, va haver de conformar-se amb el segon lloc. Fora del podi, en sisena posició, va arribar l'atleta del CA Montornès Driss Lakouaja, mentre que el primer atleta classificat del CA Granollers va ser Ramon Linares, que va creuar la línia d'arribada en la 30a posició.
"La cursa m'ha agradat molt", va dir Mbishei, que debutava a Granollers. "Els rivals eren molt forts i per això l'Emmanuel i jo hem decidit apujar el ritme durant les dues primeres voltes, per treure'ns rivals del damunt", va explicar. "Ell ha aguantat molt bé el meu ritme i, al final, he pressionat per derrotar-lo", va afegir. "És una cursa molt bonica, amb un recorregut molt variat", va afirmar Bor. Per la seva banda, el tercer classificat i primer en categoria promesa, Mohamed Zarhouni, va acabar exultant d'alegria. "Encara no m'ho crec. Quan m'he vist darrere els kenyans pensava que estava somiant", va dir.

Titus Kipjumba Mbishei creua la línia d'arribada com a guanyador amb Emmanuel Bor a pocs metres de distància (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Publicat el 5 de desembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada