divendres, 9 de desembre de 2016

Podi històric de Laia Andreu, del CA Granollers

Aquest podi és el primer d'una atleta del club en les 50 curses disputades fins ara
Xavi Mas

La cursa absoluta i promesa femenina, a diferència de la masculina, ha tingut un inici amb les participants més agrupades. La vigatana del CA Granollers Laia Andreu va ser l'autèntica animadora de la cursa; va ser la primera a marcar un ritme fort i això va permetre veure com el grup capdavanter es trencava de mica en mica. Andreu va liderar la cursa fins ben entrada la tercera de les quatre voltes que havien de completar al circuit. Salima Charki (Cueva de Nerja Atletismo), que havia quedat segona l'any passat, es va voler treure l'espina i va atacar just abans de començar l'última volta, atac que Andreu no va poder respondre. Tot i això, Andreu va aguantar el segon lloc, i aconseguia per primera vegada a la història una atleta femenina del club granollerí pugés al podi de la cursa.
Per darrere de Charki i d'Andreu va arribar Marta Galimany (FC Barcelona) –guanyadora de l'edició de 2014–, que va repetir el tercer lloc aconseguit l'any passat. El bon paper de les atletes sèniors del CA Granollers es va veure refermat amb la novena posició d'Encarna Núñez, la 13a posició d'Anna Comet i la 14a posició de Marta Molist, posicions que els van permetre ser les guanyadores en la classificació per equips.

Laia Andreu, de blau en primer terme, va liderar la cursa des del començament i fins a l'inici de la darrera volta    (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
"És un honor per mi ser la primera representant del club que puja al podi", va afirmar Laia Andreu acabada la cursa. La vigatana del CA Granollers va explicar que havia intentat imposar el seu ritme. "M'he centrat a buscar el meu ritme i l'he mantingut fins que la Salima ha atacat. Després he intentat que la Marta no m'atrapés perquè és més ràpida que jo", va dir. La guanyadora va destacar el nivell de les rivals: "la cursa ha estat complicada perquè venia d'estar malalta tota la setmana i perquè el nivell de les rivals era molt alt però he pogut atacar al final". Per la seva banda, Marta Galimany, tercera, va destacar el circuit. "És ràpid i de bona trepitjada. Jo m'hi adapto molt bé i sempre el tinc marcat al calendari".

Els atletes vallesans destaquen en les categories de formació

Més enllà del segon lloc de Laia Andreu en la prova absoluta femenina i de la victòria del CA Granollers per equips femenins, també va destacar el CA Mollet, que va guanyar per equips en la categoria juvenil femenina –a la fotografia–, amb Maria Carner, que va acabar en la tercera posició. En categoria prebenjamí Max Garcia i Laia Escote (CAG) van acabar segons; en categoria benjamí femení la guanyadora va ser Irene Rodríguez (Sant Feliu Corre); en alevins, Albert González (CA Canovelles) va guanyar en categoria masculina i Júlia Lahosa (CA Parets) va acabar segona en la femenina. Adam Mounim (CA Canovelles) va acabar segon en la categoria infantil masculí, Isaac Paradas (CA Mollet) va ser tercer en la categoria cadet masculí i Júlia de la Piedra (CA Canovelles) va ser la guanyadora en la categoria cadet femení.


El podi és històric i la participació del club, molt alta. (Joan Cutrina)

Si algú, malgrat la pluja final, estava cofoi en finalitzar totes les curses, aquest era el president del Club Atlètic Granollers, Joan Cutrina. "Estic molt content per dues raons molt importants: la primera, per l'històric podi aconseguit per la Laia Andreu, i la segona, per l'alta participació d'atletes del nostre club", va dir. Una elevada participació que va permetre veure alguns i algunes atletes pujant als diversos podis. "En aquests moments el club té una base formativa molt sòlida i és això el que ens interessa potenciar, ja que econòmicament és l'únic esport que es pot mantenir", va explicar. "Actualment el club compta amb 11 monitors per cobrir les necessitats formatives d'uns 170 atletes en les categories de base, que van des de la categoria prebenjamí –nens de quatre anys– fins a la categoria cadet –15 anys–", va afirmar Jordi Cladellas, màxim responsable de les categories formatives del club.
POSSIBLES ACTES DE CARA A L'ANY VINENT
Un altre dels aspectes que va destacar Cutrina va ser arribar a les 50 curses. "Aguantar 50 anys organitzant una cursa com aquesta, ininterrompudament, pocs clubs ho poden dir", va afirmar. Cutrina es planteja fer algun acte de cara a la propera edició, però que dependrà de l'aspecte econòmic. "No distraurem cap euro que trobem en detriment de la base ni restarem nivell al cros més important de Catalunya", va explicar.

Publicat el 5 de desembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada