diumenge, 20 de març del 2016

El Fraikin, amb pas ferm

Victòria amb l'afegit de la diferència de gols particular, davant un rival directe
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers afrontava dimecres, davant el Frigoríficos Morrazo, el primer d'una sèrie de partits en 15 dies que seran claus en l'esdevenir futur de l'equip i va superar l'examen amb molt bona nota. El conjunt gallec, rival directe dels granollerins en la lluita per les posicions europees i que al partit d'anada havia derrotat als de Carlos Viver (26-21), en cas de victòria, podia fer-li perdre la tercera posició als granollerins i li podia suposar entrar de ple en aquesta lluita. A l'hora de la veritat, però, els de Viver no els van donar cap opció, i van manar des d'un bon començament i guanyant-li, fins i tot, la diferència de gols particular (32-25), amb la qual cosa, deixen l'equip gallec –sisè classificat– a sis punts més l'average quan en queden 18 en joc.
Amb Valadao, Teixeira i Resina recuperats dels seus problemes físics i conscients de la importància del partit, els jugadors del Fraikin van sortir amb intensitat i es van posar ràpidament per davant (2-0) amb un bonic gol de Figueras –amb assistència de Cañellas– amb una aturada d'Almeida i un contraatac de Resina.

Gonzalo Porras intenta llançar mentre és agafat per Eloy Krook (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Amb l'única excepció de l'empat a cinc (min. 9), a la primera meitat els de Viver van anar sempre per davant al marcador, amb marges d'entre un i tres gols. Després de l'empat el Fraikin va fer un parcial de 3-0, en part gràcies a les errades dels germans Soliño des dels set metres –dos penals seguits fallats–. Els granollerins es van trobar amb una defensa 5-1, molt intensa, que li va dificultar molt el joc amb el pivot, però va saber trobar les solucions adequades a través de la primera línia –encert en el tir exterior i penetracions a sis metres amb accions individuals de qualitat–. No obstant això, els granollerins no van acabar de trencar el partit, tot i arribar a disposar de quatre gols de marge just abans del descans (14-10).
ROTACIONS PENSANT EN BUCAREST
El veterà Alen Muratovic –de lluny el millor del conjunt gallec–, va deixar el marcador en 14-11 en arribar al descans, mentre l'altre jugador gallec destacat a la segona part, Jesús Soliño, inaugurava el marcador a la represa amb el 14-12. Els de Cangas, que van passar del 16-12 al 16-15 (min. 35) aprofitant uns minuts d'imprecisions granollerines, no van aconseguir empatar de nou perquè els de Viver ho van impedir. Marc Garcia i Álvaro Ferrer es van multiplicar en defensa, van provocar pèrdues del Frigoríficos Morrazo i el Fraikin va obrir definitivament escletxa corrent el contraatac –Adrià Pérez i Arnau Garcia van fer així el 20-16 i el 21-16.
Ni l'exclusió de Marc Garcia va frenar els granollerins, que van augmentar el marge fins al 22-16 i, a partir d'aquest moment, es va limitar a controlar. L'intercanvi de gols va mantenir el marge controlat i Viver va poder donar descans als jugadors més tocats pensant en el partit de diumenge a Bucarest.

El post-partit

L'equip necessita defensar bé i córrer perquè ho porta als gens. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Foto: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver era el primer que sabia la dificultat que comportava el partit de dimecres i la importància de treure'n un resultat positiu, i per això es va mostrar satisfet al final del partit: "És una victòria molt important", va començar afirmant. "La valorem molt perquè ha estat per un marge ampli i perquè ens ha permès recuperar l'average. Hem matat dos ocells d'un tret", va seguir. Tot plegat radica, segons ell, en la serietat amb la qual havia jugat l'equip: "Hem defensat dur, hem pogut córrer i hem estructurat bé l'atac en estàtic", va explicar. Segons Viver l'equip havia tingut algun moment d'incertesa "per voler córrer massa al començament del partit" del qual s'havia refet. "Aquest equip porta el contraatac als gens; necessita defensar bé i córrer perquè si no, se'n ressent", va dir. "Potser al principi ens hem precipitat en algun d'aquests contraatacs, però és la manera de jugar de l'equip i, si hem de morir, que sigui amb la nostra pròpia medicina", va afegir l'entrenador.
Viver també estava molt content per poder recuperar efectius de cara a aquest moment de la temporada tan transcendental: "És un gust poder gaudir de la participació de tots, malgrat que alguns tot just acabin de sortir de les seves lesions", va dir. Segons el tècnic granollerí, aquests jugadors aniran agafant el ritme de competició "que ara els falta", aprofitant aquests partits que vénen. L'entrenador del Fraikin només espera que, a partir d'ara, les lesions s'oblidin de Granollers: "Ja n'hem patit masses i ara tenim alguns partits on ens hi juguem molt", va concloure.
ARNAU GARCIA SE SENT AMB CONFIANÇA
El jove Arnau Garcia està tenint cada vegada més repercussió a l'equip –les lesions de Valadao i Teixeira li han proporcionat minuts i no els ha desaprofitat– i, dimecres, va acabar com a màxim golejador de l'equip. "Em sento molt còmode", va afirmar. "L'equip em dóna confiança i jo em sento amb aquesta confiança", va afegir. Garcia va destacar la intensitat de l'equip, que els havia permès dominar el partit.

Arnau Garcia (Foto: GRISELDA ESCRIGAS)
Publicat el 18 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)